banner

BIO JE NEOPREZAN

HGSS SPASIO MLADIĆA IZ JEDNOG OD PLITVIČKIH JEZERA: Išao neoznačenom stazom, pa se okliznuo i pao

Nedaleko od špilje Golubnjača, 27-godišnjak se okliznuo na slapu i pao u jezero, a Hrvatska gorska služba spašavanja, pomogla je timu hitne pomoći i čuvarima parka izvući ga na pristupačniji teren

Hrvatska gorska služba spašavanja sinoć je kasno popodne odradila je zahtjevnu akciju na području Nacionalnog parka Plitvička jezera. Oko 18 sati primili su dojavu o 27-godišnjaku koji se poskliznuo na slapu nedaleko od špilje Golubnjača te upao u jezero.

Tim hitne pomoći i čuvari prirode izvukli su muškarca iz jezera, ali ga, zbog strmog i teško pristupačnog terena, nisu mogli odnijeti u vozilo. Na kraju su pripadnici HGSS-a u roku od pola sata haski zapregom izvukli muškarca koji se žalio na bol u leđima i prebacili ga u vozilo hitne pomoći.

Iz HGSS-a upozoravaju kako se mladić sa skupinom prijatelja kretao izvan posjetiteljske zone u parku te apeliraju na sve da se kreću samo po označenim stazama, jer se u suprotnom “može platiti vrlo visoka cijena eksperimentiranja ili pronalaženja kraćeg puta.”

 

Povratak na Net.hr