Play ponuda

Najtraženiji svećenik u Hrvatskoj uhićen u Zagrebu

shimmer fallback

Policija je u Zagrebu u srijedu uhitila najtraženijeg hrvatskog svećenika fra Šimu Nimca, koji je bio župnik u Baškoj Vodi. Prebačen je u Split, gdje bi ga trebali ispitati istražitelji.

17.10.2012.
20:28
Play ponuda

U Zagrebu je uhićen fra Šime Nimac, potvrdili su u MUP-u.

Uhićen je na temelju kaznene prijave koju je protiv njega podnijela Crkva, a sumnjiči ga se za pronevjeru.

Nakon uhićenja odvezen je u Split, gdje tamošnja policija u suradnji s USKOK-om nastavlja kriminalističko istraživanje nad njim.

Pobjegao s bankaricom?

Fra Šime Nimac našao se usred skandala kada je u javnost procurila informacija da je pobjegao s više od milijun eura od prodanog zemljišta i to, navodno, u društvu žene. U Splitu se priča kako je riječ o direktorici u jednoj banci koja je prije nekog vremena pokrenula brakorazvodnu parnicu. Navodno je i zatražila sporazumni prekid radnog odnosa.

U sukobu sa svima

U splitskoj Crkvi nisu bili iznenađeni vijesti o uhićenju fra Šime Nimca, jer je s njihove strane, kako su rekli, na njegovu slučaju angažiran poveći odvjetnički tim, koji je u prvome redu radi na povratu novca na račun župe u Baškoj Vodi te raskidu spornog ugovora o kupoprodaji zemljišta, koje je fra Šime prodao bez znanja vodstva svoje provincije i nadbiskupije.

"Očito bez uhićenja cijela stvar nije mogla proći", rekao je za Večernji list izvor iz Crkve. Inače, iz crkvenih krugova doznaje se da je fra Šime već duže vrijeme bio u konfliktnim odnosima sa svojom redovničkom zajednicom, ali i s članovima vlastite obitelji, koja živi skromno i koja mu je npr. zamjerala vožnju (pre)luksuznim automobilom.

Play ponuda
Play ponuda