POŽARI U ZAGREBU / U Ilici gorjelo krovište objekta u dvorištu, na Črnomercu izgorio Mercedes, a u Donjem Dragonošcu - cijela kuća

Image
Izvor: Ilustracija: Leonardo Bosnar/Pixsell

Vatrogasci su imali pune ruke posla...

14.1.2023.
15:24
Ilustracija: Leonardo Bosnar/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Ilici, središnjoj zagrebačkoj ulici, u subotu oko 11,30 sati izbio je požar krovišta dvorišnog objekta, vatrogasci su požar ugasili, a ozlijeđenih osoba nije bilo, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj. 

U PUZ-u kažu da se zapalilo krovište dvorišnog objekta u Ilici 128, a vatrogasci su požar ugasili za oko sat vremena. Nije bilo ozlijeđenih niti nekakve ugroze po život građana. 

Policija će, kada se ispune uvjeti, obaviti očevid kako bi se utvrdio razlog požara, rečeno je Hini u zagrebačkoj PU.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba Siniša Jembrih izjavio je Hini da su vatrogasci dojavu o požaru krovišta u dvorišnoj zgradi u Ilici 128 zaprimili u 11,51 sati.

"Radilo se o požaru drvene zidne obloge i drva naslaganih uz oblogu. Bilo je zahvaćeno i krovište, sve zajedno površine 15 četvornih metara", rekao je.  Vatrogasci su ustanovili da je požarom oštećeno pet četvornih metara zidne obloge terase i zahvaćeno 20 četvornih metara krovišta zgrade.

Intervencija vatrogasaca završila je oko 12,50 sati, a požar je gasilo 13 vatrogasaca sa četiri vozila, dodao je zapovjednik gradske Javne vatrogasne postrojbe.

Mercedes u potpunosti izgorio

Na zagrebačkom Črnomercu noćas je izbio požar osobnog automobila Mercedes 43-godišnjaka, automobil je potpuno izgorio, a ozlijeđenih osoba nije bilo, izvijestila je u subotu Policijska uprava zagrebačka. 

Požar Mercedesa je izbio oko 1,35 sati u Mariborskoj ulici, na području Črnomerca, na za sada neutvrđen način. U policiji kažu da je očevid u tijeku, nakon kojeg će moći dati više informacija.

Za požar kuće kriva peć na kruta goriva?

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je i da je noćas oko 1,20 sati na području Novog Zagreba, Donji Dragonožec, najvjerojatnije zbog djelovanja topline peći na kruta goriva, izbio požar kuće 83-godišnjaka. Kuća je u potpunosti izgorjela, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid će se obaviti nakon stjecanja uvjeta, kažu iz PUZ-a. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču