OŠTRA LEKCIJA

BULJ ODRŽAO PERNARU PREDAVANJE: ‘Sramotno pozivate na hrvatske vojnike, a sinovi su pod zemljom’

Jučer je u Saboru ponovno bilo burno, a zaiskrilo je između zastupnika Ivana Pernara te mostovca Mire Bulja, koji je Pernaru zamjerio način na koji je govorio o Domovinskom ratu.

‘Gospodine Pernar, hrvatski vojnici, predvođeni prvim hrvatskim predsjednikom, na zajedništvo svih hrvatskih građana, bilo sinova ustaša, bilo partizana, su stvorili slobodnu i samostalnu državu Hrvatsku. Odupirući se velikosrpskoj agresiji, predvođenoj Slobodanom Miloševićem, u Vukovaru je učinjen veliki zločin, što vi po raznim medijima govorite da nije istina. Da nije hrvatskog vojnika, u BIH nikad mira ne bi bilo, da nije njih, ne bismo danas sjedili ovdje u parlamentu.

Sramotne su izjave u kojima se pozivate na hrvatske vojnike, a njihove obitelji gledaju ovo, njihovi sinovi su pod zemljom. Znam, nepravde su nastale jer smo 1995. predali elitama i političarima da upravljaju ovom državom.

Rasprodali su se nacionalni interesi, uhićivalo se, lociralo i transferiralo te ljude. Ali nemojte ići ispod dostojanstva, zbog ovih mrtvih, njihove djece koja nas gledaju. Nemojte banalizirati ulogu hrvatskog vojnika, koji su spasili bihaćku enklavu od velikosrpskih koljača’, rekao je Bulj Pernaru.

Povratak na Net.hr