‘Brzo ću reći kojeg kandidata podržavam’

Čim čujem službene rezultate izbora reći ću ime kandidata kojeg podržavam ili ću navesti program za koji se taj kandidat zalaže, kazao je još uvijek aktualni predsjednik Stjepan Mesić

“Mali izlazak na izbore mogao se očekivati jer u izbornoj kampanji nije bilo veće zainteresiranosti da se ide s vizijom Hrvatske u 21. stoljeću i vizijom Hrvatske u Europskoj uniji”, kazao je predsjednik Mesić u prvoj reakciji na održani prvi krug izbora.

arti-200912270185006″Čim čujem službene rezultate izbora reći ću ili ime kandidata kojeg podržavam ili opisati program za koji se on zalaže. Oglasit ću se vrlo brzo nakon objave službenih rezultata, ali danas sigurno ne”, kazao je Mesić.

Na inzistiranje novinara da održi svoje obećanje i da svoju podršku nekom od kandidata u drugom krugu, kako je to bio najavio, Mesić je samo ponavljao da će se očitovati kada dobije službene rezultate te da ne bi bilo korektno da u ovom trenutku kaže svoj stav.

Predsjednik nije zadovoljan tijekom kampanje. “Nije bilo ozbiljnih prijedloga kako Hrvatska može promijeniti svoju ekonomiju”, primijetio je Mesić te ponovio svoje zalaganje za to da se Hrvatska u što skorije vrijeme iz uvozne preorijentira u izvozno gospodarstvo.

arti-200912270361006″Jasno je da se sva rješenja ne moraju dati u kampanji, ali se mora govoriti o problemima. Nije bilo dovoljne politiziranosti biračkog tijela. Kandidati su upućivali kritike jedni drugima, ali bez ozbiljnog žara ili poruka koje bi motivirale građane da izađu na izbore.”

Povratak na Net.hr