5-minutni pire od jabuka ŠTO Brzi prilog za svinjetinu KAKO Ogulite, očistite i tanko narežite 4 jabuke granny smith. Ploške stavite u posudu i labavo pokrijte plastičnom folijom (i posuda i folija moraju biti za uporabu u mikrovalnoj pećnici). Pazite da folija ne dodiruje jabuke! Stavite na najjače i kuhajte 5 min. Smiksajte u pire (blenderom ili štapnim mikserom). Može stajati u hladnjaku do 3 dana. Poslužite za doručak s jogurtom ili, nakon što mu dodate prstohvat curryja, sa svinjetinom.
Hrskavci od parmezana ŠTO Zamjena za croutone s malo ugljikohidrata KAKO Naribajte dovoljno parmezana da njime možete prekriti mali okrugli tanjur (od materijala koji može u mikrovalku). Pecite na najjačem oko 80 sekundi. Tanjur izvadite pa ostavite 10-ak sekundi; potom sir ogulite s tanjura i poslužite sa salatom caesar ili kao dodatak juhama.
Losos s gljivama ŠTO Riblje jelo gotovo za 15 minuta POTREBNO JE... 1 žlica maslaca 2 ljutike, nasitno nasjeckane 1 filet lososa (150 do 200 g) sol i svježe mljeven papar 1 zdjelica miješanih gljiva 1 žličica svježeg ružmarina KAKO U srednje veliku zdjelu (od materijala koji može u mikrovalku) stavite maslac te otopite zagrijavajući kratko u mikrovalnoj pećnici. Dodajte ljutiku i kuhajte još 2 minute. Losos premažite s nešto toga maslaca te posolite i popaprite. Ostatkom rastopljenog maslaca namastite gljive sa svih strana; pospite ih solju i ružmarinom. Komad pergament-papira (35 x 45 cm) preklopite popola; zatim ga rastvorite i na jednu stranu stavite gljive, a na njih ribu. Poklopite drugom polovinom i čvrsto savijte rubove kako biste napravili paketić. Stavite u mikrovalnu pećnicu pa na srednjoj jačini kuhajte dok se u paketiću ne razvije para, 5 minuta.