Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Danas /

Devet odličnih načina na koje možete koristiti 'običnu' jabuku

Jedna jabuka dnevno tjera doktora, stara je izreka jer je jabuka puna korisnih nutrijenata. No, osim kao ukusan i vrlo zdrav obrok, jabuka nam može poslužiti na još puno načina. Provjerite!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

1. Maska za lice Jabuke će koži lica vratiti sjaj koji zaslužuje. Za masku vam trebaju: med (oko 1/8 šalice), 1/4 jabuke, 1/4 oguljene naranče, 6 bobica grožđa, 3 jagode. Voće (bez meda) miksajte dok smjesa ne postane glatka. Operite i posušite lice. Tanak sloj meda nanesite na lice, a preko njega ravnomjerno rasporedite voćnu smjesu. Masku ostavite 15 minuta, a potom isperite toplom vodom i nježno posušite.

2. Poboljšajte vježbanje Stisnite jabuku između bedara kad sljedeći put budete radili trbušnjake, što će vašim mišićima biti dodatni izazov.

3. Riješite se migrene Pomirišite zelenu jabuku sljedeći put kad osjetite migrenu. Studije su pokazale da miris zelene jabuke umanjuje bol i skraćuje trajanje glavobolje.

4. Sazrijevanje drugog voća Možda zvuči čudno, ali znanost podupire te tvrdnje. Jabuke mogu pomoći drugim plodovima da sazore jer ispuštaju plin etilen, koji ubrzava zrenje. Ako želite da vam voće i povrće, poput banana, avokada, krušaka ili rajčica, brže sazori, stavite ih u istu papirnatu vrećicu s jabukom.

5. Čuva vlagu Jabuke ispuštaju vlagu, pa kad trebate pohraniti kolače i druge pekarske proizvode, stavite ih u hermetički zatvorenu posudu s polovicom jabuke.

6. Omekšava smeđi šećer Smeđi šećer vam se stvrdnuo? Stavite smeđi šećer i komadić jabuke u posudu ili vrećicu koju možete dobro zatvoriti. Smeđi šećer bit će kao nov za par dana.

7. Zasladite hranu na zdrav način Jabuke su odlična prirodna alternativa prerađenom šećeru. Kod pečenja sok svježe iscijeđene jabuke odličan je način da dobijete omiljene okuse uz što manje kalorija. Možete je narezanu dodati i u jogurt ili frape i zaobići zaslađivače.

8. Napravite potpourri Volite miris jabuke? Napravite potpourri! Trebaju vam: sok od jabuke (da ispuni posudu), 3 cijela štapića cimeta, šaka klinčića, jabuka razrezana na okrugle komade, žlica čistog ekstrakta vanilije, naribani muškatni oraščić (prema želji). Sastojke stavite u veliku posudu i potom na štednjak. Kad zavrije, smanjite vatru te dodajte još soka ili vode ako je potrebno. Pazite da sastojci ne izgore.

9. Napravite svijećnjak Izdubite središnji dio jabuke, u udubljeni dio stavite lučicu i eto vam svijećnjaka!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike