12 činjenica o seksu koje će vas potpuno šokirati

Nova istraživanja o ženama i seksu mogla bi šokirati čak i tvorce revolucionarnih ideja o ženskom orgazmu. Donosimo vam podatke koji su otkriveni u najnovijem seksualnom istraživanju.

William Masters i Virginia Johnson su postali poznati po revolucionarnom istraživanju o seksualnosti koju su proveli na Washington Universityju. Bili su toliko popularni 1950-ih i 1960-ih godina, da je Showtime odlučio pokrenuti seriju pod nazivom Masters of Sex. Otkrića Mastersa i Johnson su promijenila način na koji se do tada razmišljalo o seksu, a osobito ženskoj seksualnosti. Njihova studija, između ostalog, je pokazala da su žene u stanju doživjeti više orgazama. To su bile revolucionarne ideje, ali nova istraživanja o ženama i seksu mogla bi šokirati čak njih dvoje. Donosimo vam najnovije podatke o seksualnom istraživanju doktorice Eden Romberg te dijelove iz nove knjige Naomi Wolf, ‘Vagina: Nova biografija’

Ciklusi svjetla utječu na žensku plodnost

Žene su nekoć imale menstruaciju za vrijeme mladog mjeseca (kada je noću mračno), a ovulaciju u vrijeme punog mjeseca (kada je vani svijetlo). Danas, u svijetu prepunom umjetnog svjetla i ekrana koji emitiraju svjetlost, žene nisu više u toj mjeri povezane s prirodom oko sebe. Neke su pokušale začeti u skladu s mjesečevim mijenama, na način da su podešavale osvjetljenje u svojoj spavaćoj sobi u skladu sa svjetlošću mjeseca kako bi promijenile vrijeme svoje ovulacije.

Žene mogu zatrudnjeti pet do osam dana nakon seksa

Istraživanja su pokazala da dio sperme može živjeti u cervikalnoj sluzi prije no što dođe do oplodnje jajašca i po 5 do 8 dana nakon seksualnog odnosa.

Visoke potpetice mogu loše utjecati na ženski orgazam

Pojedini brendovi cipela visokih potpetica razvili su luk cipele tako da nalikuje na luk na ženskoj karlici tijekom orgazma. Takve potpetice uzrokuju kontrakcije baze karlice, što je problematično jer se onda baza karlice ne može dodatno stegnuti tijekom orgazma. ‘Orgazam je obično kao kad idete od nule do 60’, pojašnjava Fromberg. ‘Ako ste već na 55 (jer nosite visoke potpetice) teško da ćete iskusiti puno iskustvo orgazma.’

Orgazam žene čini kreativnijima

Istraživanja su pokazala da orgazmi kod žena podižu samopouzdanje, produktivnost i kreativnost. S druge strane, žene postižu bolje orgazme kada su kreativne.

Kontracepcijske pilule smanjuju libido

Svaka hormonska kontracepcija ima psihološke nuspojave. Katkad žene čak imaju i problema sa začećem ukoliko su uzimale pilule za kontracepciju kada su započinjale odnos sa svojim partnerom, jer su ih upravo tablete možda privukle baš njemu. Oni zapravo nisu kompatibilni biokemijski jedno s drugim bez dodatnih hormona.

Sjedenje može uzbuditi žene

Pudendal živac može dovesti do uzbuđenja tkiva (u vagini, klitorisu, anusu…) Sjedeći na određenoj stolici i pritisak na pudendal živce može dovesti do seksualnog uzbuđenja.

Sjedenje može i umanjiti orgazme

S druge strane, provodite li većinu dana u sjedećem položaju skraćuje se dno zdjelice i slabinski mišići koji su neophodni za potpuni orgazam. Kada ovi mišići očvrsnu zbog previše sjedenja, ženama je teže postići žestoki orgazam.

Žene imaju tri erogene zone

Klitoris, G točku i otvor vrata maternice. Neki tvrde da su bradavice višak na tom popisu.

Živčani završeci su u svakoj vagini drugačije raspoređeni

Svaka žena je jedinstvena po tome što su joj živčani završeci raspoređeni u spolovilu drugačije nego kod bilo koje druge žene. To znači da se trebaju koristiti različite metode kod svake žene kako bi postigle orgazam.

Pulsiranje koje žena osjeća tijekom orgazma nastaje zato što njezina maternica pokušava ‘upiti’ spermu

‘Okrugli ligamenti koji završavaju na velikim usnama ljuljaju maternicu naprijed-nazad tijekom orgazma tako da cerviks dobije priliku pokupiti sjeme koje se moglo zadržati u stražnjem dijelu vagine što povećava plodnost’, objašnjava Fromberg.

Veća navlaženost dovodi do boljeg orgazma

Budući da se tijelo sastoji uglavnom od tekućina, redovna hidratacija povećava ljudsku sposobnost doživljavanja orgazma.

Sve žene mogu postići orgazam

‘Žene imaju urođene mehanizme koji su programirani za postizanje orgazama. Problem je jedino što ne može svatko naučiti kako taj ‘mehanizam’ ispravno upotrijebiti’, pojašnjava Fromberg.

Povratak na Net.hr