1000 dolara za virtualnog heroja

Online igranje kopjuterskih igara može biti pravi posao - Čarobna oružja, močni čarobnjaci i vitezovi cyberspacea prodaju se (i kupuju) na internetu za velik novac

20.5.2000.
23:40
VOYO logo


Online igranje kompjuterskih igara, recimo Everquesta i Ultimea, zahtijeva mnogo vremena koje je potrebno utrošiti u izgradnju likova, nabavku primjerenog oružja i skupljanje iskustava. Igrači koji za to nemaju strpljenja mogu već razvijene likove otkupiti od onih koji imaju vremena i volje izrađivati moćne čarobnjake, vitezove, svećenike i lopove.

Virtualni predmeti, oklopi, čarolije i likovi, ako su uistinu vrijedni, postižu na aukcijama i do 1000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Sony, koja na Internetu pokreće igru Everquest, nije zadovoljna takvim prodajama i kupovinama, jer se pojavljuju i oni prodavači koji novopridošlim naivcima prodaju bezvrijedne virtualne predmete za velik novac, pa se ovi, kada shvate da su prevareni, žale Sonyju.
Stoga su se Sonyjevi programeri potrudili i onemogućili odbacivanje nekih vrijednih virtualnih čarobnih predmeta sprječavajući tako njihovu prodaju. Ali, nisu mogli spriječiti prodaju likova, jer je skoro nemoguće stvoriti sustav koji bi identificirao i pratio 210 000 aktivnih igrača Everquesta.

Bez obzira na nezadovoljstvo velikih kompanija ovo je još jedna vrlo dobra ideja za zaradu putem interneta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo