MUSK ISPUNJAVA ŽELJE

USKORO JOŠ JEDNA NOVOST IZ TESLE: ‘Molim vas električni pick-up’; Musk: ‘Stiže odmah nakon Modela Y’

Tesla će uskoro krenuti s proizvodnjom električnog pick-upa

Obećanje koje je prvi put dao 2013. godine Elon Musk je ponovio komunicirajući s Teslinim fanovima putem Twittera, a odnosi se ono na proizvodnju električnog picku-pa. No, cijela ideja još će se neko vrijeme rađati tek u Muskovoj glavi i na papirima budući da postoje zacrtani planovi koje treba slijediti. Preciznije…

“Obećajem da ćemo proizvesti pick-up odmah nakon Modela Y. Ideju imam u glavi već pet godina i jedva čekam da krenemo raditi”, Muskova je poruka na Twitteru jednom od onih koji se nadaju da će Tesla na ceste izbaciti upravo ovakvu vrstu automobila.

Prihvatljiva cijena novog crossovera

Model Y je, pak, još uvijek radno ime za cjenovno prihvatljiv crossover, odnosno vozilo koje bi trebalo uslijediti nakon Modela 3 koji starta cijenom od 35,000 američkih dolara. Model Y trebao bi biti u tom cjenovnom rangu, odnosno mnogo jeftiniji od crossovera Model X koji se prodaje za iznose koji premašuju 100,000 dolara.

Ranije se spominjalo da bi Model Y na tržište mogao stići 2019. ili godinu potom, ali upitno ostaje kolika je potražnja za električnim plugin pick-upom budući da je američko tržište prilično odano brandovima kao što su Ford, General Motors i Fiat Chryslerova podružnica Ram, što dokazuje i podatak da su Toyota, Honda i Nissan zajedno uzeli tek 14 posto dijela američkog tržišta pick-upova, podsjeća CNN.

Uspio je i gušta u tome

Ambiciozni Musk, valja podsjetiti, često je prilično optmističan u najavama rokova s kojima kasnije muku muči. Navedeno se posebice odnosi na Model 3 od kojeg se očekivalo 1500 proizvedenih primjeraka u trećem kvartalu godine, a proizvedeno ih je tek 260. Do kraja godine zacrtano je bilo 5000 primjeraka s trake od naručenih više od 500,000.

Ipak, iako mu se navedeno često predbacuje s podsmijehom Musk je uspio u svojoj misiji približavanja električnih automobila masama (što sad radi i sa kamionom). Čega se rado i sam sjeti, kao i sada u zahvali vlasnicima Teslinih automobila koji su prepoznali novog proizvođača kojem su stručnjaci prognozirali pad…

Povratak na Net.hr