TRAŽILI STE, VOZITE: / Novi Ford Escape prilagođen željama korisnika upravlja se pomoću aplikacije

Image

Crossover vozila sve su popularnija širom svijeta. Stoga ne čudi zaoštravanje konkurencije u tom segmentu, svaki proizvođač automobila želi imati svoj crossover model.

18.11.2015.
15:26
VOYO logo

Escape je drugo najprodavanije vozilo američkog proizvođača, odmah iza F-150 pick-up modela. U 2014. godini prodali su 306.212 jedinica ovog crossovera i završili godinu na drugom mjestu iza Honde CR-V. A kad se sve zbroji, vjerojatno će ih u 2015. prodati još i više.

Image
Image
Image
Image

Ohrabren pozitivnim brojkama, Ford je odlučio predstaviti novu, napredniju, poboljšanu verziju Escapea, čija premijera slijedi na LA Auto Showu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom redizajna Fordovi inženjeri su slušali želje korisnika koji su tražili više prostora u kabini, veću iskoristivost prtljažnika, kao i dorade na dizajnu eksterijera. Rezultati se mogu vidjeti na novom modelu, za kojeg su na prvi pogled rekli kako je ljepši i veći, iako je praktički istih dimenzija.

Interijer je prilagođen ugodnijem putovanju na posao i natrag doma, pa su ugrađena dva držača za čaše, držač za mobitel i veći naslonjač za ruke između sjedala. Ugrađeni su USB portovi s mogućnošću brzog punjenja, a središnji ekran Sync 3 infotainment sustava je veći od prethodnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Novost je Sync Connect aplikacija za pametne telefone pomoću koje je moguće zaključati i otključati automobil, upaliti motor prije nego namjeravate krenuti ili zakazati paljenje kako bi se kabina zagrijala ili ohladila prije vožnje. Aplikacija pokazuje pritisak u gumama, količinu goriva u spremniku, kao i mjesto gdje ste parkirali svoj Escape. I sve to, naravno, moguće je napraviti iz daljine.

Ford je za novi Escape pripremio i dva nova EcoBoost turbo benzinca, a u ponudi će biti ukupno tri verzije motora, 1,5, 2,0 i 2,5-litarski. Najjača je 2,0-litarska verzija s 245 KS. Svi motori upareni su sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema predviđanjima, novi Escape će se još bolje prodavati, pa je Ford rezervirao cijelu jednu tvornicu u Louisvilleu samo za sklapanje njegovog crossover modela.

Image
Image
Image
Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo