PRODAN U 41 MILIJUN PRIMJERAKA

TOYOTA COROLLA: Najpopularniji automobil na svijetu kojeg nikad ne vidite na naslovnicama

Najpopularniji automobil na svijetu uspio je srušiti 44 godine star rekord u broju prodanih vozila u jednoj godini. S 1,33 milijuna prodanih primjeraka ovaj je automobil prestigao popularnu Volkswagenovu Bubu, odnosno Beetle, pa su po prodajnim rezultatima unutar 12 mjeseci sada ispred samo već zaboravljeni Ford Model T i Ford Model A. Pogađate, to je Toyota Corolla.

Otkad su je Japanci predstavili 1968. godine, Toyota Corolla se prodala u 41 milijun primjeraka, i već je zbog toga najpopularnije vozilo ikad napravljeno. Dodatna potvrda stigla je ovih dana kada je potvrđen rast prodaje od 4,7 posto u odnosu na 2014. godinu.

Toyota prodaje praktički istu verziju Corolle u 150 zemalja širom svijeta, a najviše se prodaju u SAD-u, Kini i Japanu, dok je najveći rast zabilježen u Pakistanu, UAE-u i Rumunjskoj.


 

Prodaja Corolle u SAD-u je prošle godine narasla za 7 posto, u vrijeme kada kupci sve više gledaju SUV modele, a manje sedane. Hvalevrijedne brojke Japanci dijelom mogu zahvaliti i vjernosti svojih kupaca, jer Corolla slovi kao jedno od najizdržljivijih automobila koje možete kupiti.

Zašto Toyotu Corollu ne gledamo više na naslovnicama automoto magazina više govori o ukusu medija, a manje o manjkavostima najpopularnijeg vozila na svijetu.

Corolla očito nikad nije bila dovoljno privlačna ili brza, ali je za milijune ljudi prvi i jedini izbor jer ih preveze do željene destinacije za malo novaca i bez prevelikih kvarova. Jedno je sigurno – Corolla neće tako brzo sići s ovog trona.

Povratak na Net.hr