TIGUAN GTE ACTIVE: / Najjači Volkswagenov adut na sajmu automobila u Detroitu

Image

Jasno je kako Volkswagen želi usmjeriti pažnju javnosti i medija prema njihovoj budućnosti, odnosno što dalje od Dieselgate prošlosti.

11.1.2016.
12:25
VOYO logo

Kako kažu u Volkswagenu, Tiguan GTE Active je temeljen na potpuno redizajniranoj drugoj generaciji Tiguana. U usporedbi s njim, GTE Active ima veće kotače, off-road gume, dodatnu zaštitu pragova i podnice, kao što priliči terenskim vozilima, a dodana su i svjetla na krovu.

Ovaj konceptni model koristi dva električi i benzinski motor. Oba motora prenose snagu na sva četiri kotača ili automatski ili nakon pritiska tipke. Ispod poklopca je smješten 1,4-litarski TSI benzinac s 150 KS, koji je uparen s 6-stupanjskim DSG mjenjačem. Jedan električni motor je smješten na prednjoj osovini i razvija snagu od 55 KS, dok je drugi motor na stražnjoj strani automobila i ima 115 KS. Kad se sve zbroji, GTE Active ima 225 KS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Bez asistencije benzinskog motora, ovaj SUV ima električni doseg od oko 30 kilometara, a ukupan doseg 930 km. Kada koristi samo električni motor, maksimalna brzina GTE Activea je ograničena na 113 km/h, a kad se pridruži benzinac, najveća brzina je 193 km/h. Od 0 do 100 km/h GTE Active ubrzava za 6,2 sekunde.

Nakon paljenja automobila, GTE Active u početku koristi samo električne motore, prije svega onaj na stražnjoj strani automobila. Po potrebi će se uključiti i onaj na prednjoj osovini. Kasnije je pogona na sva četiri kotača uključuje ručno, odnosno izborom GTE načina rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je najavljeno, serijska proizvodnja ovog hibrida trebala bi početi u 2017. godini kada se očekuju i prve isporuke. Cijena je zasad nepoznata.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

KONCEPTNI HIBRID: Pogled na Tiguan GTE Active briše sjećanja na Dieselgate

Image

KONCEPTNI HIBRID: Pogled na Tiguan GTE Active briše sjećanja na Dieselgate

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo