SLABA PRODAJA: /

Dodge namjerava ugasiti proizvodnju Vipera

Image

Teško je zamisliti da će se Dodge Viper, kultni američki automobil, prestati proizvoditi. No, prema pisanju magazina Car and Driver, čini se kako će Viperu presuditi slaba prodaja.

17.10.2015.
11:55
VOYO logo

Novinar ovog američkog magazina došao je u posjed novog ugovora između grupacije FIAT Chrysler Automobiles (FCA), u čijem je vlasništvu Dodge, i Udruženja radnika iz automobilske industrije, a u njemu je pronašao stavku u kojoj se navodi da će proizvodnja modela Dodge Viper biti okončana 2017. godine.

Image

Dodge Viper je već jednom otišao, bilo je to 2010. godine, ali se vratio 2013. Aktualni model opremljen je 8.4-litarskim V10 benzincem koji razvija čak 640 KS i 812 Nm maksimalnog okretnog momenta. Ipak, usprkos sjajnim performansama, prodaja ide slabo, tek nekoliko desetaka Viper se proda svakog mjeseca. Jedan od glavnih razloga je visoka cijena od preko 100,000 dolara, a koja se pravda visokim proizvodnim troškovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Novi nacrt ugovora ne predviđa novu generaciju Vipera, koji se od 1992. godine proizvodi u detroitskoj tvornici Conner Avenue, pa je stoga realno očekivati njegov kraj. Istina, Dodge za sada nije potvrdio navode o prestanku proizvodnje, tako da možda ugledamo novu generaciju ovog klasika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo