STIŽE 2018.

ŠKODA FABIA SUV: Popularni model će narasti i izazvati Citroën C4 Cactus i Nissan Juke

Prvi čovjek razvoja u Škodi potvrdio je planove za materijalizaciju nove Fabije koja bi trebala narasti u SUV, a pokazati se 2018. godine. Model je dobio zeleno svjetlo za proizvodnju, javlja Auto Express.

Automobil koji bi direktne suparnike trebao naći u Citroënu C4 Cactus i Nissanu Juke u planovima je proizvođača već dvije godine, a sad je i potvrđeno da će se krenuti raditi na projektu. Upitan može li Škoda i dalje ignorirati dio tržišta na kojem su mali SUV-i Christian Strube je odgovorio:

“Ne, naravno da ne. Nakon Kodiaqa i Yetija već radimo na manjem SUV-u.”

Škoda vjerojatno neće biti brand VW Groupe koja će izbaciti manji SUV na tržište. Seat je već potvrdio da će direktan Jukeov rival naziva Arona stići u drugoj polovici sljedeće godine, a Fabiju SUV vjerojatno će prestići i na Polu baziran T-Roc. Ono što najavljenu Fabiju SUV razlikuje od spomenutih modela jest njena veličina, odnosno navedeni dvojac bit će ipak manji od najavljenog modela.

Isti izvor dodaje da će sljedeći Yeti dodatno narasti i postati direktan takmac na dijelu tržišta na kojem je Qashqai, a time bi se otvorila praznina za model duži i nešto širi od Fabije što bi pak bilo ispunjenje Škodina trenda nuđenja više prostora u odnosu na suparnike u klasi.

Novi bi automobil, dakle, trebao biti duži, širi i primjetno viši od Fabije i vjerojatno smješten na MQB platformu, no nije isključivo njegovo smještanje na stariju PQ25 na kakvoj je aktualna Fabia.

Povratak na Net.hr