PROBAJTE POBJEĆI: / Maksimalna brzina ove policijske Corvette je 290 km/h

Image

Kako je Essen Motor Show prije svega sajam tuniranih modela automobila, nabrijanih verzija serijskih vozila, stoga je logično da je negdje u blizini i prometna policija. Ali ne bilo kakva...

2.12.2015.
10:30
VOYO logo

Njemačka organizacija Tune it! Safe! promovira sigurna poboljšanja i prepravke serijskih modela utomobila, a u isto vrijeme je i izložila ono što bi svaka policijska postaja htjela imati u svojoj garaži - Chevrolet Corvette.

I to ne bilo kakva Corvetta. Ovo je pravo policijsko vozilo sa svim potrebnim uređajima za komunikaciju, specijalnom svjetlosno-zvučnom signalizacijom te pritom obojan u prepoznatljivu plavu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Policijska Corvetta ima i aerodinamičke dodatke izrađene od ugljičnih vlakana, 19-inčne i 20-inčne alu naplatke i Hankook Ventus S1 Evo pneumatiku.

Ovaj unikatni model nastao je u prostorijama TIKT Performance tuning tvrtke, a u cijeli projekt je uključeno i njemačko Ministarstvo prometa, kao i Udruženje njemačih tuning tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispod poklopca ovog automobila temeljenog na C7 Stingray modelu krije se 6,2-litarski V8 motor koji proizvodi 466 KS (343 kW) uz 630 Nm okretnog momenta. Motor je uparen sedmostupanjskim ručnim mjenjačem, do stotke će ubrzati za 4,2 sekunde, prije nego dostigne maksimalnih 290 km/h. Uz ovakve performanse kombinirana potrošnja ovog automobila je 12 litara na 100 kilometara.

Image
Image

Organizacija Tune it! Safe! je osnovana 2005. godine s ciljem promocije sigurnog i odgovornog prepravljanja automobila, kako bi se poboljšana preinačena vozila uklopila u postojeće zakonske norme u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo