STIŽE NASLJEDNIK

POLO ŠESTE GENERACIJE: Mnogo toga je novoga na VW-ovom modelu koji se uspješno prodaje već 42 godine

Rujanski salon automobila kojem će domaćin biti Frankfurt poslužit će Volkswagenu za prezentaciju šeste generacije modela Polo, uspješnice koju njemački proizvođač proizvodi već 42 godine.

Prema saznanjima Autocara, nadolazeća generacija imat će manje pogonskih opcija, ali će u svojoj unutrašnjosti biti daleko tehnološki naprednija od prethodnika od kojeg će biti i veća i lakša, a koristit će MQB-A0 mehaničku platformu. Veći međuosovinski razmak, odnosno dodatni centimetri i duljinu i širinu garancija su većeg prostora u kabini vozila i prtljažnom prostoru u odnosu na petu generaciju koja je na tržištu od 2009. godine. Isti izvor najavljuje dinamičniji vanjski izgled na kojem će se isticati redizajnirana prednja svjetla, nagnutija linija krova i stražnji kraj kojeg bi trebale zahvatiti promjene. U ponudi će se naći s troja i petora vrata, a upitna ostaje njegova cross izvedba, posebice zbog najave nove proizvodne verzije SUV-a T-Cross Breeze s kojim će dijeliti platformu.

Unutrašnjost će ‘pokupiti’ neke ideje iz nedavno osvježenog Golfa, a opcionalno i neke iz većih automila VW-ove game, pa se mogu očekivati i verzije s digitalnom instrumentalnom pločom, novom generacijom infotainment sustava osjetljivog na dodir, kao i posljednja verzija Park Pilota…

Što se motorizacije tiče, ona će sigurno biti smanjena, a ulazna verzija bit će ona s 3-cilindričnim 1,0-litrenim benzincem u varijantama od 65, 75, 95 i 115 konjskih snaga. U vrhu ponude naći će se nasljednik GTI-ja koji bi trebao biti pogonjen 2,0-litrenim 4-cilindričnim benzinskim motorom s više od 200 KS. Dizelsku ponudu otvara 4-cilindrični 1,6 TDI s 80, 95 i 110 KS. Slabiji motori će biti upareni sa 5-stupanjskim ručnim mjenjačima, oni jači sa 6-stupanjskim. Opcija će biti i 7-stupanjski sa dvije spojke.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr