PA BIO JE NA TV-u: / Zašto je jedan od najružnijih automobila na svijetu tako popularan?

Image
Foto: YouTube/Screenshot

Pontiac Aztek, često spominjan kao jedan od najružnijih automobila svih vremena, doživljava veliki povratask iako se ne proizvodi od 2005.

11.9.2015.
12:07
YouTube/Screenshot
VOYO logo

Aztekova renesansa, koju je započela hit serija Breaking bad u kojoj navedeni auto vozi glavni junak Walter White, pokazuje veći trend među mladim kupcima, koji sve više kupuju automobile koji se više ne proizvode zbog znatno niže cijene.

Dodge Magnum, karavan koji se proizvodio do 2008., najpopularniji je među milenijskom generacijom, a slijedi ga Chrysler Pacifica, luksuzni SUV srednje veličine, čiji je zadnji model isto izašao 2008. godine. Aztek se nalazi među prvih 10 rabljenih automobila koje milenijalci najčešće kupuju u četiri od zadnjih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, šest od deset modela koje najčešće kupuju ljudi rođeni tijekom zadnja dva desetljeća prošlog stoljeća više se ne proizvode.

"Kada idu kupiti auto možda ne ciljaju ta manje znana vozila, ali nakon što vide njihovu cijenu i usporede ju s cijenama drugih, poznatijih vozila, ovi odjednom postanu jako privlačni", kaže analitičar Jeremy Acevedo, koji tvrdi da je praktičnost ta koja prodaje te automobile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatno o posebnoj, "Walterovoj" verziji Azteka možete saznati u službenom AMC-ovom videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fortune/Netmobile.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo