NAJEZDA KUNA : / Ubijaju kućne ljubimce, kidaju kabele ispod auta, penju se po zgradama...

27.6.2015.
13:20
Pixsell/Ilustracija, Marko Jurinec

Prema tvrdnjama stanara, ondje je pravo leglo kuna, zvijeri koje prave goleme štete i od kojih su stanovnici u velikom strahu.

"Kuna mi je zaklala bijeloga zeca, a pouzdano znam da ih ondje ima stotine. Nije to jedina šteta koju su učinile pa su mi tako već pregrizle kabel ispod automobila. Legu se u tom prostoru i s obzirom na to koliko ih se može vidjeti, strahujemo da ih je ondje jako puno, a viđamo ih kako pretrčavaju cestu, penju se po pročeljima, što je neizdrživo", ispričao je Osječanin Glasu Slavonije.

Ima zmija i štakora

Ističe da bi osječki Klinički bolnički centar, trebao povesti računa o sanaciji toga prostora, zaraslog u korov, potpuno devastiranog i očito legla ne samo kuna nego, prema prijašnjim svjedočenjima, i zmija, štakora i raznih drugih štetnika.

Navedeni prostor bio je utočište beskućnicima, a deratizacija dvorišta koje je postalo pravo smetište rijetko se provodila. S tim su upoznati i u Gradskoj četvrti Gornji grad, čiji predsjednik Hrvoje Žanić kaže da je Vila Batory bila predmet razgovora i nedavnog sastanka gradonačelnika i direktora gradskih poduzeća.

Stanari strahuju za zdravlje

"Bolnica bi trebala biti primjer higijene i sanitarnih uvjeta. Ako ondje ima kuna, to može biti i potencijalno opasno za zdravlje stanovništva, a nipošto nije bezazleno ako ljudi strahuju da im kuna neće učiniti kakvu štetu na objektu", rekao je Žanić.

Dovoljno je strašno, složit će se stanovnici, što im se kune penju po pročelju, trče po dvorištu i ubijaju kućne ljubimce. Naš sugovornik B. O. kaže kako stanari sad strahuju za mačke pa i za pse, ali dakako, i za vlastito zdravlje.

Sanacijski upravitelj KBC-a Osijek Sven Kurbel rekao je kako će istoga trenutka naložiti mjere deratizacije na tom prostoru.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali