NA KROVU SVIJETA: / Ovo je najbolje sjedalo u zrakoplovu koje novac može kupiti

Image

Ako sjedalo pored prozora u zrakoplovu ne zadovoljava vaše apetite, imamo nešto za vas.

15.12.2015.
11:14
VOYO logo

Skydeck je namijenjen podjednako komercijalnim i privatnim avionima, a može imati jedno ili dva rotirajuća sjedala, koja se iz kabine do krova dižu dizalom. Izumitelj Shakil Hussain za Mashable je rekao kako je osmislio Skydeck za "ubijanje dosade za vrijeme dugačkih letova".

"Tijekom dugačkih letova vi ste praktički zarobljeni u limenci. Jedini svijet kojeg vam dozvoljeno vidjeti je onaj koji se pruža kroz mali otvor kojeg zovu prozorom", rekao je Hussain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Windspeed Technologies tvrde kako kupola u obliku suze neće utjecati na performanse zrakoplova, no dodatna težina će vjerojatno utjecati na potrošnju goriva.

Ovisno o zrakoplovu u kojeg se montira Skydeck će koštati između 8 i 25 milijuna dolara. Cijena će ovisiti i o broju sjedala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su dva najveća proizvođača zrakoplova Boeing i Airbus iskazali interes za Skydeck, još uvijek se očekuje realizacija posla. Kada ga netko poželi, Skydeck se može isprobati nakon 18 mjeseci.

"Nama treba 3 mjeseca za montažu i nekoliko tjedana za testiranje. Ostalo je potrebno za dobivanje svih dozvola", rekli su iz Windspeed Technologiesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo