MAZDA CX-9: / Obiteljski automobil s karakteristikama sportaša

Image

Nešto manje od deset godina nakon originalnog CX-9 modela, Mazda je na sajmu automobila u Los Angelesu predstavila drugu generaciju svog najvećeg SUV vozila.

24.11.2015.
15:21
VOYO logo

Iako se s nestrpljenjem očekivao na obje strane oceana, ovaj SUV srednje veličine sa sedam sjedala neće biti dostupan u Europi. Mazda planira godišnje na tržište izbaciti oko 50.000 jedinica, a 80% posto proizvodnje namijenjeno je kupcima u Sjevernoj Americi. Prve isporuke su zakazane za proljeće iduće godine.

Image
Image
Image
Image

Ovaj obiteljski SUV pretendira na ulazak u višu klasu nudeći maksimalnu udobnost u vrhunski uređenoj i prostranoj unutrašnjosti sa sedam sjedala raspoređenih u tri reda. Izvana novi CX-9 krasi najnovija interpretacija nagrađivane "Kodo – duša pokreta" filozofije dizajna. Kao i ostali Mazdini modeli, novi SUV je također izgrađen na temeljima SKYACTIV tehnologije, kako bi pružio beskompromisnu kombinaciju vrhunskih performansi i učinkovitosti, zajedno s karakterističnim Jinba Ittai iskustvom vožnje koje inspiriraciju pronalazi u kultnom roadsteru MX-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

SKYACTIV-G 2.5T trenutno je najmoćniji motor u Mazdinoj ponudi, a u verziji za sjevernoameričko tržište razvija 184 kW (250 KS) i 420 Nm okretnog momenta. Novi turbo motor s izravnim ubrizgavanjem pruža još snažnije linearno ubrzanje, osobito pri niskim i srednjim brojevima okretaja, uz vrhunsku odzivnost. Koristeći se Mazdinim geslom "rightsizing" (prava veličina) poput ostalih SKYACTIV motora, umjesto danas popularnog "downsizinga", ovaj motor poništava tipične mane turbo-motora, kao što su slabost pri kretanju (tzv. "turbo-rupa") i često razočaravajuća potrošnja u stvarnim uvjetima vožnje.

Novi CX-9 bit će opremljen i Mazdinim naprednim sigurnosnim sustavima i-ACTIVSENSE, kao i i-ACTIV AWD, kako proizvođač naziva svoj inteligentni sustav pogona na sva četiri kotača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo