KAKAV TULUM! / Alpine slavi 50. rođendan B5-icom s 600 konjskih snaga

Image

Proslavljeni BMW tuner Alpina ove godine slavi 50. rođendan i tim su povodom prije nekoliko mjeseci predstavili dva specijalna modela.

23.11.2015.
15:43
VOYO logo

Oba automobila su preuzeli motor od limitiranog broja Edition 50 B5 i B6 modela, a to je 4,4-litarski V8 biturbo koji sada uz male preinake isporučuje 600 KS pri 800 Nm okretnog momenta. Motor je uparen sa osmostupanjskim ZF Sport automatskim mjenjačem.

Image
Image
Image
Image

Nova B5 Bi-Turbo limuzina i karavan do stotke ubrzavaju za 4,2 sekunde, a onda zbog težine idu svaki svojim putem. Limuzinska verzija do 200 km/h stigne za 12,7 sekundi, a karavan je malo sporiji - 12,8 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I razlika u maksimalnoj brzini nije velika, B5 Bi-Turbo limuzina će potegnuti do 328 km/h, a karavan do 323 km/h. Pritom je potrošnja praktički ista, a iznosi 9,5 litara na 100 kilometara kod sedana i 9,6 l/100km kod touringa.

Image
Image

Alpine je u ova dva slavljenička modela ugradio sportski ovjes, prilagodljive amortizere i aktivni sustav stabilizacije pri naginjanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standardna oprema uključuje diferencijal s ograničenim proklizavanjem, sjedišta presvučena Merino kožom, kao i "piano" crne detalje u kabini.

Image
Image
Image
Image

Ako želite, možete naručiti ispušni sustav od titana koji je 17 kilograma lakši od standardnog, a koji dolazi od slovenskog proizvođača Akrapoviča. Jednako tako se može doplatiti za kočnice visokih performansi s čeljustima koje imaju fiksne klipove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovna cijena Alpine B5 Bi-Turbo sedana iznosi 108.600 eura, dok Touring verzija košta 111.900 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo