Invazija Cadillaca, Dodgea i Mustanga na Žminj

U Žminju će se u nedjelju, 25. travnja na parkiralištu Pazinke (uz državnu cestu Žminj - Kanfanar) održati prvi susret ljubitelja američkih vozila na dva, četiri i više kotača.

9.4.2010.
17:53
VOYO logo

Jednodnevna nedjeljna izložba besplatna je za posjetitelje i izlagače, no izlagati mogu isključivo vlasnici vozila "made in USA", odnosno proizvedenih preko Bare.

Interes za manifestaciju je golem, svoj su dolazak najavili brojni klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije, stoga manifestacija punog naziva 1. American Cars Meeting Žminj već od prvog susreta ima međunarodni status.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo iznimno atraktivne modele iz susjednih zemalja. Najavili su se vlasnici Cadillaca Eldorado iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, stižu Mustanzi različitih godišta a posebnu atrakciju trebao bi predstavljati posljednji, tek pristigli model kultnog automobila. Također, biti će tu i Jeep Wrangleri, Chevrolet Blazeri, brojni Dodgeovi i mnogi drugi!", izjavio je organizator susreta Goran Tubak.

U Istri postoje 22 američka automobila, u ostalim dijelovima Hrvatske najmanje trostruko više, tu su još i 'Ameri' iz susjednih zemalja, stoga organizator očekuje oko 60 izložbenih primjeraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi posjetiteljima dodatno približili vozila, svaki od vlasnika predstavit će svog ljubimca, a publika će imati priliku glasovati za najljepše vozilo susreta, što će njegovom vlasniku donijeti plaketu Best of show.

Na izložbi će biti izložen i Chevrolet Camaro iz 1979. koji je u fazi restauracije, te Pontiac Fiero iz 1986. na čijem će poklopcu motora majstori airbrusha nacrtati atraktivnu sliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubitelji dvokotača moći će uživati u impresivnom Harleyevom chopperu iz 80-ih godina prošlog stoljeća koji će biti posebno istaknut na izložbi.

Osim izložbe vozila s etiketom "made in USA", posjetitelje očekuje cjelodnevni zabavni program uz rock i country izvođače. Na štandovima uređenima u prepoznatljivom američkom stilu biti će izloženi prikladni rekviziti, poput originalnih registracijskih pločica i sličnih sitnica pogodnih za uspomenu, dok će se za okrjepu servirati originalna američka jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizirat će se i dva natjecanja: obaranje ruku, odnosno popularni "braccio di ferro" te bacanje lasa. Najsnažniji, odnosno najprecizniji natjecatelj osvojit će prigodnu nagradu - bačvicu piva od pet litara.

Dodatne informacije o događaju dostupne su na internetskoj stranici www.gte.hr, a čitatelji net.hr-a imat će priliku prvi uživati u fotogaleriji sa susreta, već drugi dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo