INFINITI Q60 COUPE: / Luksuzni sportaš kojim Japanci konkuriraju njemačkim coupeima

Image

Prošle godine na sajmu automobila u Genevi imali smo prilike vidjeti konceptni model, a ovog tjedna u Detroitu Infiniti je predstavio Q60 Sports Coupe koji će biti u prodaji u drugoj polovici 2016.

12.1.2016.
11:31
VOYO logo

Automobil najviše privlači pažnju LED prednjim svetlima s Light Guide tehnologijom koja imitira oblik ljudskog kapka.

Image

Luksuzna marka Nissana se pohvalila kako je zahvaljujući niskom profilu i specijalno dizajniranim usisnicima koji krase Q60 model uspjela spustiti koeficijent otpora zraka na 0.28, zbog čega će ovaj sportski coupe biti stabilan i pri velikim brzinama te vjetrovitim uvjetima. Određene verzije Q60-ice, kao što je V6, imaju opciju zatvaranja i otvaranja prednje rešetke hladnjaka prilikom lagane, odnosno agresivnije vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada stigne u prodaju, Infiniti Q60 će se nuditi s nekoliko različitih verzija motora. Prije svega tu je novi 3-litarski V6 biturbo benzinac, koji dolazi u verziji s 300 KS i 400 Nm, te verzija s 400 KS i 475 Nm maksimalnog okretnog momenta. U ponudi će biti i 2-litarski turbo benzinac s četiri cilindra koji razvija snagu od 208 KS uz 350 Nm. Svi motori će biti upareni s 7-stupanjskim automatskim mjenjačem. Standardni modeli će imati stražnji pogon, no uz nadoplatu moguće je dobiti i pogon na sva četiri kotača.

Image

Q60 Coupe dolazi s 19-inčnim kotačima, no dostupni su i oni od 20 inča. Model sa biturbo V6 motorom imat će Infinitijevu drugu generaciju adaptivnog upravljanja sa šest modova (Standard, Snow, Eco, Sport, Sport+ i Customize), a Japanci se hvale i elektronskiim Dynamic Digital Suspension sustavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko izvana, toliko je Q60 atraktivan i iznutra. U kabini ove 4,7 metara dugačke, 1,8 metara široke i 1,4 metra visoke jurilice dominira karbon, aluminijum i koža. Sportski coupe će komotno prevoziti četvero putnika, koji će uživati u Bose Surround Sound sustavu s 13 zvučnika. Posebno za Q60 Infiniti je dizajnirao i novi InTuition infotainment sustav.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SVJETLA POPUT KAPKA: Pogledajte kako izgleda nova Infinitijeva zvijezda

Image

SVJETLA POPUT KAPKA: Pogledajte kako izgleda nova Infinitijeva zvijezda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo