I Kia će opozvati seriju Cee'd-a!

Kia Motors Europe će zbog mogućnosti pojave manjih nepravilnosti u djelovanju kočionog sustava objaviti preventivni opoziv vozila Kia cee'd, koja su proizvedena u razdoblju od 1. travnja 2008.

14.6.2010.
18:18
VOYO logo

Ni poslovično vrlo kvalitetni korejski automobili nisu pošteđeni mogućih kvarova. Val opoziva nastavlja se (po prvi puta) s Kia vozilima, odnosno njihovim bestselerom cee'd.

Riječ je o vozilima koja su opremljena sustavom elektronske stabilnosti vozila (ESP). Na spomenutim vozilima može doći do manjih nepravilnosti u radu kočionog sustava, odnosno do manjih grešaka na glavnom kočionom cilindru koje mogu prouzrokovati blago istjecanje kočionog ulja, a što za posljedicu može imati blago smanjenje najveće moguće kočione sile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi vlasnici vozila Kia cee'd koja su proizvedena u gore navedenom razdoblju i opremljena ESP sustavom u nadolazećim danima dobiti će poziv na besplatni preventivni pregled kočionog sustava koji će trajati 15 minuta. U slučaju da je potrebno zamijeniti glavni kočioni cilindar servisna usluga trajat će oko 50 minuta.

Prema podacima hrvatskog uvoznika vozila marke Kia, tvrtke KMAG d.o.o. u Hrvatskoj je prodano točno 226 vozila na kojima postoji mogućnost manjih nepravilnosti u radu kočionog sustava, te dodaju kako prema trenutnim podacima Kia Motors Europe, do sada se zbog navedene greške nije dogodila niti jedna nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo