Francuzi se bacili na nove SUV-ove

Već više godina tijesno povezani u zajedničkim projektima, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) i PSA Peugeot Citroën najavili su suradnju na novom kompaktnom SUV-u.

30.4.2010.
20:36
VOYO logo

Na bazi postojeće Mitsubishijeve platforme, marke Peugeot i Citroën razvit će svoje buduće kompaktne SUV-ove. Svoju europsku premijeru imat će u 2012. i bit će posebno dizajnirani za Peugeot i Citroën, a imati će veliki broj zajedničkih dijelova s Mitsubishjem ASX, predstavljenom zimus na salonu automobila u Ženevi.

Ovi će modeli imati pogon na dva i četiri kotača, a pod značkom Peugeota i Citroëna predviđa se godišnja proizvodnja od 50 000 vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, prema dogovoru, PSA će za svoje modele koristiti dizelski motor 1,6 HDi FAP kojeg karakteriziraju skromna potrošnja i niska emisija CO2 . Konačni cilj je 123g CO2 /km ili manje od 4,7 l na 100 km za verziju s pogonom na dva kotača.

Za PSA Peugeot Citroën, ovi novi modeli proširit će game dviju marki Peugeot i Citroën i privući nove klijente u segmentu tržišta koje bi u svijetu trebalo porasti za gotovo 60 % od sad do 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je četvrti put da dva partnera surađuju, nakon suradnje na SUV-ovima Mitsubishi Outlander, Peugeot 4007 i Citroën C-Crosser u 2005. godini, izgradnje zajedničke tvornice u Rusiji koja je upravo počela s radom, te komercijalizacije u Europi krajem 2010. električnih vozila Peugeot iOn i Citroën C-Zéro, koji se baziraju na Mitsubishi I MiEV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo