FOTO: / Chrysler obnovio svoj klasik

shimmer fallback

Chrysler je za 2011. godinu pripremio obnovljenu verziju dobro poznatog klasika, Jeep Grand Cherokeeja, koji je na tržištu prisutan još od davne 1993.

24.5.2010.
18:01
Play logo

Tržište je preživjelo mnoge promjene od devedesetih, pogotovo u klasi SUV-a, i danas ništa manje od odličnog jednostavno ne prolazi.

Chrysler nakon prošlogodišnjih financijskih problema nema prostora za pogreške tako da novi Grand Cherokee predstavlja napredak u svim pogledima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobil je prerađen na svim područjima, korišteni su znatno kvalitetniji materijali u unutrašnjosti, a vanjski je dizajn potpuno prilagođen zahtjevima tržišta i odiše agresivnošću zadržavajući pritom jaku crtu tradicije.

U oblikovanju prednjeg dijela vozila očiti su naglašeniji uglovi maske i farova koji se vrlo dobro uklapaju u cjelokupnu sliku vozila.

Osim promjena u interijeru i eksterijeru vozila, novina je i neovisan ovjes na sva četiri kotača, kao i unaprijeđeni pogon na sva četiri kotača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chryslerovi stručnjaci poradili su i na krutosti karoserije koja je sada znatno čvršča što će povoljno utjecati na vozne karakteristike na asfaltu. Za vožnju izvan asfalta razvijen je Select-Terrain sustav za pomoć pri terenskoj vožnji i zračni ovjes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Što se tiče motora, V8 Hemi ostaje u ponudi, a s ovim automobilom Chrysler planira debitirati s Pentastar V6 agregatom s 290 konjskih snaga. Europljani će vjerojatno najčešće birati 3.0 dizelski motor.

Datum početka prodaje na starom kontinentu još nije poznat, no cijena se navodno ne bi trebala previše razlikovati od dosadašnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo