'DOKTOR KAŽE DA SAM ŽILAVA' / Baka iz Podravine pravo je čudo od žene! 'Moje srce ometa rad aviona, a ne smijem gledati ni televiziju'

Image
Foto: Valentino Štefanek/e-Podravina

Prije nekoliko godina nije mogla hodati te su joj u Virovitici u bolnici pronašli tumor. Operirana je u Zagrebu i, kako sama kaže, sad u srcu ima metala koji može osjetiti pod prstima

6.6.2024.
9:48
Valentino Štefanek/e-Podravina
VOYO logo

Život bake Marije Štefoković (76) iz Kalinovca mogao bi poslužiti kao inspiracija za dobar roman ili film. Živi potpuno sama, a od obitelji joj je ostala samo kći. Sin joj je preminuo kao dječak s deset godina od tumora na mozgu, a od supruga se rastala nakon tri godine braka.

Zdravlje je ne služi najbolje, no doktori su uvjereni da je ona čudo od žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Operirala sam tumor na srcu, već je šesta godina. Pomalo delam i otečem oko očiju, ne bih se smjela prigibati, a prigibam se. A kaj bum, vrag mi ne da mira", ispričala je simpatična baka Marija za e-Podravinu.

Prije nekoliko godina nije mogla hodati te su joj u Virovitici u bolnici pronašli tumor. Operirana je u Zagrebu i, kako sama kaže, sad u srcu ima metala koji može osjetiti pod prstima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OGROMNA ŠTETA /

Prvo je ostala bez obitelji, a sada joj je požar uništio dom. Baka Koviljka treba našu pomoć

Image
OGROMNA ŠTETA /

Prvo je ostala bez obitelji, a sada joj je požar uništio dom. Baka Koviljka treba našu pomoć

'Ne smijem gledati ni televiziju'

"Ne smijem na grmljavinu, na jako sunce. Ne smijem ni oko struje puno niti se voziti u avionu. Rekla sam doktorima da se nikad nisam vozila niti ne budem. Doktor kaže da sam jako žilava baka. Neke druge žene operirane nakon mene već su umrle", otkrila je dodajući kako se mora micati da ne bi smetala zrakoplovima u letu.

"Rekao je doktor da se maknem u kuću i kad avioni lete jer taj moj metal njima smeta i vide ga. Ne vozim se ni u električnom vlaku, a ne smijem ni gledati televiziju zbog struje. To mi je teško jer me svašta zanima, ali onda mi susjedi dođu reći kaj se događa", ispričala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas živi od mizerne mirovine, ali srećom ima povrtnjak u kojem ništa ne prska. Iako ju zdravlje ne služi, nije klonula duhom te je i dalje vrlo aktivna. Krumpirove zlatice ručno skuplja, kao i travu na asfaltu ispred kuće.

POGLEDAJTE VIDEO: Jasenka o Baby Lasagni: 'Meni baki, sladak je kao šećer, ples je odličan'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo