KONCEPT

VISION MERCEDES-MAYBACH 6 CABRIOLET: Savršenstvo bez mane

Kalifornijski Pebble Beach Concours d’Elegance, najprestižniji automobilski event, bio je poprište na kojem je Mercedes-Maybach ostavio prisutne bez daha pokazavši konceptnu kabrioletsku izvedbu lani predstavljene studije Vision 6.

Električni konceptni dvosjed snage 550 kW (750 KS) pokreću četiri elektromotora smještena u podnicu automobila, a o kakvoj je ‘zvijeri’ ovdje riječ najbolje će posvjedočiti sljedeći podaci – ubrzanje do 100 km/h ostvaruje se za manje od četiri sekunde, a maksimalne brzina ograničena je na 250 km/h.

Samo pet minuta punjenja dovoljno je za put dug sto kilometara vozila čija baterija omogućuju više od 500 kilometara autonomije (prema NEDC-u).


Sve navedene divote utrpane su u isti takav izgled koji kombinira neka prošla i buduća vremena. Elegantne linije naoko jednostavnog dizajna pomažu isticanju velike maske oko koje su smještena uska svjetla, a cijeli se paket na 24-colnim kotačima doima upravo prekrasno. Njegova unutrašnjost pritom niti malo ne zaostaje za krasnom vanjštinom.

Unatoč nekim retro elementima sve zapravo djeluje posve futuristički pri čemu zaslon koji se proteže cijelom komandnom pločom, ambijentalno LED osvjetljenje, head-up zaslon, napa… i više nego sjano odrađuju svoj dio posla u što se možete uvjeriti u galeriji ispod teksta koja će ionako bolje dočarati što su Nijemci ‘složili’ od ikakvog drugog opisa.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr