BAVARCI POTVRDILI

STIŽE BMW M5 SA 600 KS: Ima M xDrive sustav i do 100 km/h juri za manje od 3,5 sekunde

Najbrži model BMW-ove serije 5 napokon je (premda s kamuflažom) predstavljen službenim fotografijama i performansama o kojima izvještava službena internetska stranica bavarskog proizvođača.

Novi BMW M5 (kombinirane potrošnje goriva 10.5 l/100 km i emisije CO2 241 g/km) predstavljen je ondje kao najuzbudljiviji i emocionalno najviše očaravajući sedan visokih performansi koje je BMW-ova M divizija ikad izbacila na tržište u kategoriji ovakvih vozila.

Očekivano, nadolazeći M5 opremljen je xDrive sustavom na sva četiri kotača prilagođenim potrebama M modela (M xDrive), a on nudi tri načina vožnje ovog ‘čuda’ pokretanog 4,4-litrenim twin turbo V8 motorom – uparenog s 8-stupanjskim M Steptronic automatskim mjenjačem – koji će razvijati 600 KS i nudi više od 700 Nm okretnog momenta. Oni su 2WD, što bi bio onaj u kojem se moment isporučuje na stražnju osovinu i koji će najviše biti u funkciji, odnosno 4WD i 4WD Sport s pogonom na sva četiri kotača.

Očekuje se da će ‘stotku’ hvatati za oko/manje od 3,5 sekunde.

Novi M5 službeno će biti predstavljen ove godine, vjeruje se na salonu automobila u Frankfurtu. U prodaju će brzo nakon premijere.

Povratak na Net.hr