U PRODAJI KOD NAS

STIGLI U HRVATSKU: Toyotin hibridni dvojac koji oduševljava izgledom i mogućnostima

Ponudu automobila na hrvatskom tržištu dodatno je povećala Toyota službeno u prodaju pustivši četvrtu generaciju Priusa, ali i novi hibridni RAV4.

Nazvan predvodnikom hibridne tehnologije Prius u posljednjoj verziji zaista izgleda kao automobil koji savršeno spaja kvalitetu i tehnologiju. I dalje niskog stava sada, a postignuto je to niskom poklopcem motora okruženim LED svjetlima, krovnom linijom i okomitim stražnjim svjetlima, Prius djeluje svježe i moderno.

Početna cijena od 214,900 kuna za model s osnovnim paketom raste kako se na njega nadograđuje čitav niz mogućnosti, međutim, na sve se odnose poboljšane vozne osobine. Smanjivanjem baterije koja ga pogoni dobilo se i više prostora u prtljažniku koji se sada hvali zapremninom od 502 litre, a od važnijih podataka dodajmo da hibridni sustav stvara 122 KS i da Prius troši 3 litre na stotinu odrađenih kilometara.


Novost u Toyoti

Kao i Prius i Toyotin SUV u hibridnom izdanju kombinira elektromotor i benzinski motor, a na cestu izlazi uz početnu cijenu od 259,900 kuna koja raste kako se paketi opreme kvalitetom podižu. Istaknuti ovdje treba premijerno u Toyotina vozila ugrađen 360º panoramski prikaz koji kombinacijom slika s četiri kamere nudi 3D grafički prikaz okoline. Uz napredniji integrirani dinamički sustav vožnje, sada napredniji i uz pogon na sve kotače, vožnja bi svakako trebala biti ugodnija i sigurnija.

Uz maksimalnu brzinu od 180 km/h, do 100 će RAV4 stići za 8,3 sekunde kombinacijom 197 konjskih snaga i maksimalnim okretnim momentom koji kod benzinskog motora iznosi 206 Nm, a kod elektromotora raste na 270 Nm.

Povratak na Net.hr