[VIDEO]

RIMAC PREDSTAVIO NOVI BOLID: Električni hiperauto bit će jedna od najsjajnijih zvijezda na Geneva Auto Showu

Rimac Automobili više ne skrivaju ponos svoje radionice

Približavanjem salona automobila u Ženevi otkriva se sve više podataka o zvijezdama koje će se ondje predstaviti, a jedna od najsjajnijih svakako će biti i hiperautomobil nove generacije, električna jurilica sa značkom Rimac Automobili koja se još uvijek skriva iza kodnog imena Concept_Two.

Ono bitnije, skriva se sve manje. Točnije, proizvođač je objavio kraći video-zapis na kojem pokazuje što očekuje posjetitelje sajma i zaljubljenike u ovakve automobile kad zakorače u Ženevu gdje Auto Show svoja vrata medijima otvara 6. dana ožujka.

Rimac, ipak, ne otkriva još uvijek mnogo, posebice ne performanse automobila za kojeg se očekuje ne samo da nadmaši prethodnika, što bi bilo i logično, već i Teslin Roadster. Već ranije Autocar je ustvrdio da je napravljen pomak u kapacitetu baterije koji će iznositi 120 kWh što bi trebalo značiti i veći doseg u odnosu na Concept_One (90 kWh, doseg 350 km). Također, očekuje se i razina autonomije 4 što bi trebalo značiti da je automobil sposoban za vožnju bez pomoći vozača koji, ipak, zbog nužde i dalje mora sjediti iza upravljača.

Pisalo se tada i da će nadolazeći električni hiperautomobil imati isti DNK kao i Concept_One, ali od njega biti prostraniji. Navodno je i dalje riječ o dvosjedu, a tvrtka ne planira proizvodnju modela sa četiri sjedala. No track i spider izvedbu nije nerealno očekivati.

Povratak na Net.hr