POBOLJŠANA U SVAKOM POGLEDU

NOVA MAZDA CX-5: Najprodavaniji Mazdin model u Europi sada je još atraktivniji

Svoje jubilarno, 50. pojavljivanje na salonu automobila u Ženevi, Mazda je, među ostalom postavom, proslavila europskom premijerom novog modela CX-5. U pitanju je druga generacija popularnog kompaktnog SUV-a.

Nasljednik najprodavanijeg Mazdinog modela u Europi donosi evoluiranu SKYACTIV tehnologiju, poboljšanja ergonomije, udobnosti u vožnji (nova sjedala, bolja izolacija…), motorizacije, prijanjanja, sustava sigurnosti (primjerice GVC)…, sve upakirano u zanosnu karoseriju koju dodatno ističe nova, crvena Soul Crystal boja.

STIŽE DRUGA GENERACIJA MAZDE CX-5: Črvšća, tiša i agresivnija kreće u osvajanje tržišta


GVC sustav, a riječ je o sustavu istovremeno poboljšava upravljivost automobila i sigurnost vožnje, dio je standardnog paketa opreme automobila koji je u drugoj generaciji dobio nešto nižu liniju krova u minimalističkom izdanju. Navedeno mu donosi koliko sportski, toliko i rafinirani izgled.

U prodaju će CX-5 sa 4-cilindričnim 2,5-litrenim motorom uparenim sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem i 187 konjskih snaga. Pogon je na prednjim kotačima, opcionalno na sva četiri, a prodaja započinje početkom ljeta. Obećani 4-cilindrični 2,2-litreni dizelaš stiže u drugoj polovici godine.

Povratak na Net.hr