PUN POGODAK

HYUNDAI DOBIO NOVOG ČLANA OBITELJI: Karavanski i30 kombinacija je elegancije i univerzalnosti, a oduševljava prtljažnikom od 602 litre

Hyundai je ženevski salon automobila iskoristio za svjetsku premijeru modela i30 u karavanskoj izvedbi. Novi član obitelji i30, baš kao što je to slučaj i s izvedbom hatchback, izumljen je u Njemačkoj, a proizvodit će se u Češkoj.

S jednom od najprostranijih kabina u segmentu, i30 karavan duljine 4585 mm i visine 1465 mm, na tržištu će se naći u drugoj polovici godine.

HYUNDAI TEASEROM NAJAVIO ŽENEVU: Serija i30 pojačana je novom karavanskom izvedbom

Unatoč istom međuosovinskom razmaku (2650 mm) i širini (1795 mm) novi karavan nudi jedan od najvećih prtljažnih prostora u klasi. Zapremnina od osnovnih 602 litra (kod prethodnika je iznosila 528 litara) može se proširiti na maksimalnih 1650 litara spuštanjem sjedala stražnjeg reda.

Motorizacija kreće od novog 1,0-litrenog 3-cilindarskog motora sa 120 KS, a u ponudi benzinaca tu je još 1,4-litreni sa 140 KS. Dizelska opcija je 1,6-litreni CRDi dostupan s tri razine snage – 95, 110 i 136 KS – koja se prebacuje na prednje kotače ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, ili 7-stupanjskim automatskim s dvije spojke.

Već u standardni paket opreme ulazi mnoštvo sigurnosnih sustava i sustava za pomoć u vožnji koji, da istaknemo samo neke, uključuju kočenje u slučaju opasnosti i zadržavanje u voznoj traci. Dodatne opcije u ponudi šire se 8-inčnim zaslonom infotainment sustava, kamerom za vožnju unatrag, bežičnim punjenjem pametnih telefona…

Povratak na Net.hr