MODEL Y

ELON MUSK PREDSTAVIO ELEKTRIČNI SUV: Početna cijena mu je 39.000 dolara

Tvrtka Tesla predstavila Model Y uz početnu cijenu od 39.000 dolara

Tvrtka Tesla Inc predstavila je u četvrtak u Kaliforniji Model Y, električni mali SUV, koji će se početi prodavati uz početnu cijenu od 39.000 dolara i suočiti na tržištu s europskim električnim rivalima.

Šef tvrtke Elon Musk kazao je da će se mali SUV, izrađen na platformi Modela 3, prvo pojaviti u verziji većeg dosega od 482 kilometra uz cijenu od 47.000 dolara. Standardna verzija koja će biti dostupna u 2021. koštat će 39.000 dolara uz doseg od 370 kilometara.

Skuplji model od iduće godine

Vozila je moguće konfigurirati da uključuju 7 sjedećih mjesta uz trošak od dodatnih 3000 dolara. Nakon predstavljanja internetska stranica Tesle ponudila je opciju dizajniranja i naručivanja skupljeg modela s većim dometom koji će biti dostupan sljedeće godine. Za naručivanje vozila potreban je polog od 2500 dolara.

Mali terenci najbrže je rastući segment prodaje automobila u SAD-u i Kini, najvećim automobilskim tržištima na svijetu. Tesla u Kini gradi tvornicu.

Tesla je imao malo konkurencije na području sedana no tržište električnih tereneca zagrijava se i Tesla će planiranim opsegom proizvodnje Modela Y zaostati za modelima Volkswagenova Audija, Daimlerova Mercedes-Benza i BMW-a.

Povratak na Net.hr