BMW M6 Gran Coupe – špijunske fotografije

Njemački proizvođač automobila BMW pokazao je najjaču verziju BMW-a serije 6 Grand Coupe na privatnoj svečanosti održanoj u Nurburgringu.

Prve fotografije BMW-a serije 6 Grand Coupe već su ugledale svjetlo dana, iako je njemački proizvođač objavio da će konačnu premijeru ovaj model imati tek iduće godine.

Zasada nema puno informacija o Grand Coupe modelu, međutim glasine govore da će ga pokretati isti motor kao i u modelima M6 Coupe i M6 Convertible.

Coupe BMW M6 pogoni 4,4 litarski turbo V8 motor koji ukupno razvija 560 konjskih snaga. Za prijenos se brine sedam-stupanjski automatski mjenjač s dvostrukim kvačilom, što modelu M6 Coupe omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za 4,2 sekunde, a modelu M6 Cabrio za 4,3 sekunde.

Prema pisanju automobilskog portala inautonews.com, BMW M6 Gran Coupe će biti službeno predstavljen javnosti u siječnju 2013. godine na međunarodnom sajmu automobila u Detroitu.

BMW M6 Gran Coupe cilja na segment tržišta za koji će se boriti Mercedes-Benz model CLS63 AMG kao i nadolazeći Audi RS7, koji su, kao i ovaj BMW, i dalje u fazi razvoja.

Povratak na Net.hr