BRUTALNO DOBAR

ALFA ROMEO IMA SUV: Stelvio pojavom oduzima dah, a što tek reći o 510 konjskih snaga

Salon automobila u Los Angelesu talijanski proizvođač Alfa Romeo iskoristio je da napokon javnosti pokaže svoj prvi SUV. Njegovo službeno ime je Stelvio, a svoju pojavu (izvana i iznutra) uvelike duguje Giuliji kojom je nedvojbeno inspiriran premda treba naglasiti i da njegov stražnji dio poprilično nalikuje na Porscheov Macan.

Riječ je o SUV crossoveru srednje klase dugom 4680 mm, širokom 1903 mm i visokom 1650 mm čija je pojava definitivno sportska, a takve su mu i vozne karakteristike. Prevedeno, u QV izvedbi s 2,9-litrenim V6 bi-turbo motorom uparenim sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem govorimo o 510 konjskih snaga i okretnom momentu od 600 Nm. Maksimalna brzina – 285 km/h, postizanje ‘stotke’ – tek 3,9 sekundi.

Navedene podatke u ovom trenutku treba shvatiti kao neslužbene, barem dok se iz Alfe ne oglase po tom pitanju i potvrde njihovu točnost. Kao i informaciju o motorizaciji za koju se spominje da će biti preuzena od Giulije, pa treba očekivati 2,0-litrene benzinske i 2,2-litrene dizelske turbo motore, jasno, dostupane u nekoliko izvedbi različite snage.

Pogon vozila koji još nema službeni datum izlaska (kao niti cijenu) je na stražnjim kotačima, no po potrebi 50 posto snage može se prebaciti i na prednje.

Povratak na Net.hr