Genijalno

Zaboravite na proteze i implantate, uskoro će nam novi zubi moći izrasti u samo 9 tjedana

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 16.03.2017 / Rubrika:
0

Svi znamo za mogućnost stavljanja zubnih implantata u estetske svrhe ili ako izgubimo zub, no medicina je upravo otišla korak dalje i ovo nas je oduševilo

Stručnjaci kažu kako nam nova otkrića u medicini mogu dati priliku da sami regeneriramo nove zube. Liječnik Jeremy Mao sa sveučilišta u Columbiji predvodio je ovo istraživanje, a ono što je pronašao je apsolutno nevjerojatno!

Ovako se potiče rast novog zuba

Mao i njegov tim osmislili su šuplji bio-umetak u kojeg se stave matične stanice osobe i sve se zajedno umetne u šupljinu desni u kojoj se ranije nalazio korijen zuba. Taj se umetak s vremenom stapa s okolnim tkivom i povezuje matične stanice s okolima te potiče rast novog zuba.

Ovo otkriće moderne tehnologije obećava svijetlu budućnost stomatologiji i svim osobama koje imaju probleme sa zubima.

Nema više bolnog vađenja zubiju

Zahvaljujući ovom otkriću, više neće postojati potreba za bolnim procesom vađenja zubiju, a nova tehnologija omogućit će da ljudima novi zubi izrastu za samo 9 tjedana.

“Zub koji vam nedostaje će se zamijeniti s matičnim stanicama iz vašeg vlastitog tijela, a potom će se zahvaljujući regeneraciji, zub stopiti s okolnim tkivom te će se pravilno spojiti s ostalim zubima bez utjecaja na anatomiju vilice” kaže doktor Mao.

Sam proces se još uvijek proučava i testira i još uvijek nije dostupna za masovno korištenje.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 16.03.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr