Dobro je ponoviti

Vrućine samo što nisu stigle: Evo o čemu voditi računa kada je riječ o higijeni intimnog područja

Higijena donjeg dijela tijela važna je tijekom cijele godine, a posebno za vrijeme vrućina

S dolaskom toplog vremena pojačava se znojenje, a s time i rizik od vaginalnih infekcija i bolesti. Čipkaste gaćice više nisu dobrodošle kao ni preuska odjeća. Evo na što biste posebno trebale obratiti pažnju:

1. Ne nosite preusku odjeću

https://www.instagram.com/p/BShox9Vltbh/

Važno je dopustiti koži da na visokim temperaturama diše što više, što znači da se klonite predugog nošenja stisnutih uskih traperica. Ako si to ne možete dopustiti, barem se pobrinite da predugo ne sjedite u njima.

Ovako se pojačava vlažnost, a ona je pogodan teren za razvoj bakterija.

2. Ne pretjerujte s pranjem

Logično je da ćete se prati više puta dnevno ako je vani plus 30 °C, ali pretjerivanje nikada nije dobro. Posebno iz razloga što se vagina sama čisti redovitim izlučivanjem sekreta. Pranje više od dvaput dnevno narušava pH balans i ispire dobre bakterije.

3. Izbjegavajte umjetne materijale

Pod ovime mislimo na sintetiku i saten koji nisu dobri jer pomažu u razvoju gljivica i infekcija u intimnom području. Uvijek kupujte pamučne gaćice kroz koje koža može disati.

4. Redovito mijenjajte uloške i tampone

Ne moramo posebno napominjati zašto je ovo važno, ali dobro je ponoviti. Uloške i tampone ne držite dulje od 2-3 sata jer će zbog vrućine početi razvijati neugodne mirise, ali i bakterije.

5. Ne kupajte se ako ste svježe depilirane

https://www.instagram.com/p/BSivILrDQdU/

Koža je poslije bilo koje vrste depilacije iziritirana, a klor iz bazena ili morska voda mogu napraviti dodatnu štetu. Nakon depilacije pričekajte s kupanjem barem 24 do 48 sati.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

preuzmi aplikaciju

Dozvoli Ini da te iznenadi kroz INA Loyalty program vjernosti

Kao vodeća kompanija u naftnom i plinskom poslovanju u Hrvatskoj s najvećom modernom maloprodajnom mrežom, INA želi nagraditi vjernost svojih kupaca. Zato je kompanija pokrenula originalni program vjernosti, INA Loyalty, nudeći kvalitetne popuste na gorivo, uzbudljive nagrade, pogodnosti i posebne promocije. Cjelokupni program popraćen je novom Ininom INA Loyalty mobilnom aplikacijom koja će na jednostavan i brz način biti suputnik vjernim kupcima u sakupljanju bodova i realizaciju pogodnosti.

Povratak na Net.hr