Fuj!

Testirali mobitele na bakterije i ono što su našli prilično je odvratno

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:55 18.11.2016 / Rubrika:
Foto: TechInsider/Giphy
0

I to mi svakog dana vrtimo po rukama i stavljamo na lice?

Slobodno možemo reći da smo pravi ovisnici o mobitelima jer ih nosimo svuda sa sobom pa nekada čak i u kupaonicu, a sve zbog toga da ne bismo slučajno propustili nešto važno.

Ono o čemu ne razmišljamo na dnevnoj bazi jest to da oni vrve bakterijama, kao i drugi gadgeti. Iako bakterije ne možemo izbjeći jer koegzistiramo s njma, možemo izbjeći mnoge bolesti ako redovito čistimo stvari s kojima dolazimo u kontakt.

Našli čak i potencijalno opasne bakterije


Tech Insider želio je saznati kakve se sve bakterije mogu naći na našim pametnim telefonima i u kojoj mjeri pa je napravio laboratorijsku analizu. Uzorke su uzeli s 19 mobitela, a ono što su otkrili prilično je odvratno.

Osim bakterija koje se mogu naći na rukama, neki mobiteli bili su preplavljeni patogenim bakterijama koje potenciraju zarazu. Pronađene su čak i fekalne bakterije jer 75 % ispitanika koristi mobitel kada obavlja nuždu.

Što reći? Čistite svoje telefone antibakterijskim maramicama ili alkoholom te ih ne nosite na wc. Uzmite si vremena i obavite nuždu na miru, informacije neće pobjeći.

Više u videu.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:55 18.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr