Kako vi to radite?

Spavanje sa šminkom nikad nije dobra ideja: Ako vam se omaklo, evo kako licu idući dan vratiti život

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:07 26.08.2017 / Rubrika:
Foto: Zdenkam/Thinkstock
0

Svima nam se dogodilo, ali ne brinite, postoji izlaz iz ove situacije

Ako imalo vodite brigu o svojem licu, onda znate kako je zaspati sa šminkom najgora stvar koja vam se može dogoditi. Treba vam samo pet minuta da ju skinete, ali ako ste ipak iz nekog razloga zaboravile na taj korak, ne brinite jer postoje rješenja, koje donosi Pop Sugar po uzoru na Reddit odgovore. Nemojte da vam se ove situacije događaju često jer, između ostalog, sva prljavština dok spavate ulazi u vaše pore, a to nitko ne želi.

Pripremite se unaprijed

Ako mislite kako ćete se kasno vratiti doma i nećete imati snage skidati šminku, onda se unaprijed pripremite. Možete nanijeti laganu BB kremu umjesto teške podloge, kao što je puder. Naravno, ovo nije idealno rješenje, ali je nešto bolja opcija. Ovo je savjet korisnice Khaosbutterfly kojoj se ovakve situacije događaju možda ipak malo prečesto. :D

Dva puta očistite lice

Naravno, prvo što ćete napraviti kada se probudite jest maknuti ostatke šminke. Uzmite blazinicu i mlijeko za čišćenje lica te očistite lice. Mogu pomoći i vlažne maramice za skidanje šminke. Napravite ovo dva puta. Korisnica Reddita Xylenekara savjetuje i dodatnu masažu lica. Ovo će smanjiti otečenost i vratiti cirkulaciju.

Koristite tonik

Najbolje je da koristite tonik ili micelarnu vodu za čišćenje lica, tako ćete odstraniti sve neželjene nečistoće i pripremiti kožu na daljnju njegu.

Maska za lice

Nakon što ste očistile lice, na njega možete staviti i masku. Jedna korisnica predlaže Pacifica masku od kokosa koja će vratiti koži njezinu vitalnost, a možete ju nabaviti za 15 dolara, odnosno 94,20 kuna. Maska će učiniti dodatan posao i budite sigurne da vam neće štetiti.

Pijte vodu

Pdxbeautiful je rekla kako ona uvijek popije puno vode, možda čak i neki zeleni čaj i, naravno, skine šminku tonikom, a kasnije upotrijebi i masku za lice. Dodatnu pažnju obratite na najgora područja na licu.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:07 26.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr