više štete nego koristi

Ove proizvode nikada ne smijete nanositi na akne na leđima, jer ćete samo pogoršati problem

Piše: Žena Net / Vrijeme: 12:55 30.12.2016 / Rubrika:
Foto: Mamphotography/thinkstock
0

Preporuča se korištenje prirodnih preparata, poput, primjerice, jabučnog octa

Mnoge djevojke i muškarci muku muče s aknama, a kad su one na leđima, stvar ne postaje baš ni malo lakša. Samo još napornija.

I iako su one skrivene od pogleda, često su prilično bolne i naporne jednako kao i one bubuljice koje nam se nalaze na licu. I zbog toga neprestano tražimo različite načine da ih se nekako pokušamo riješiti.

No, koliko god se mi trudili voditi brigu o aknama na leđima, ipak trebamo biti oprezni kako ih liječimo i što nanosimo na njih.

Veliko ne proizvodima na bazi alkohola

A ono čega bismo se definitivno trebali kloniti i što nikako ne bismo trebali nanositi na leđa ako imamo problema s aknama su proizvodi na bazi alkohola, piše portal She Finds.

Jer, ukoliko za liječenje akni na leđima koristimo proizvode na bazi izopropilnog alkohola ili teške sapune i čistilice, oni će samo isušiti kožu i zapravo će samo pogoršati već postojeće akne, a neće apsolutno ništa riješiti.

Stoga bismo zapravo trebali posegnuti za prirodnim preparatima, poput primjerice jabučnog octa, a također bismo trebali voditi brigu o redovitoj higiheni i tome da stalno nosimo čistu odjeću. I ovih bismo se zlatnih pravila definitivno trebali pridržavati ukoliko ne želimo pogoršati stanje.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 12:55 30.12.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr