Nema opasnosti

Osjećaš da ti u zadnje vrijeme ispada nešto više kose? Ne brini, potpuno je normalno

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 07.11.2017 / Rubrika:
Foto: linspiration01/flickr
0

Ljeto i jesen mjeseci su kad nam ispada više kose nego inače. Pogotovo nama ženama

Ako si primijetila kako u zadnje vrijeme sve više kose ostaje u odvodu nakon što ju opereš, vjerojatno je istina, ali je potpuno normalno. Istraživanje kaže kako je normalno gubiti više kose ljeti i na jesen.

Sve je u redu

Gubljenje kose po sezonama je uvijek bila prihvaćena teorija, a postojala su i istraživanja provedena samo na manjem broju ljudi. To se promijenilo kad su istraživači s dva sveučilišta u americi uzeli podatke Googlea iz osam zemalja diljem svijeta. Gledali su koliko puta je u Google upisan pojam gubitak kose u razdoblju od 2004. do 2016. godine i uspoređivali rezultate iz mjeseca u mjesec i iz sezone u sezonu.

Rezultati su svugdje bili isti. Ljudi su pretraživali internet pojmovima vezanim uz otpadanje kose najviše u ljetnim i jesenskim mjesecima. Istraživači kažu kako je potrebno obaviti još istraživanja koja bi pokazala točnije rezultate, zašto se ovo događa i koji je točno uzrok ispadanja kose.

Jedan od autora istraživanje je i dermatolog Shawn Kwatra koji kaže kako je ispadanje kose u jesen normalno. Isto tako, gubitak kose po sezoni češći je kod žena. Normalno je izgubiti 50 do 100 vlasi dnevno tako da te gubitak kose ne bi trebao brinuti, barem ukoliko se radi o mjesecu u kojem se nalazimo. Ako svejedno misliš kako gubiš previše kose, razlog može biti i stres ili hormonalna promjena, a uvijek možeš za savjet pitati svojeg doktora.

Izvor: Hello Giggles

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 07.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr