Uvedite nove navike

Opasnije su nego što mislite: 5 stvari koje žene nikako ne bi trebale raditi nakon seksa

Piše: Žena Net / Vrijeme: 16:04 17.11.2016 / Rubrika:
Foto: Dreamtime
0

Možda ste mislile kako su bezazlene, no ove stvari stvarno ne biste trebale raditi nakon odnosa

Evo čega se trebate paziti:

1. Ne suzdržavajte se od mokrenja

 

 

Pri ‘susretu’ penisa i vagine, bakterije bivaju pogurnute u mokraćni mjehur, a to može dovesti do infekcije. Zbog toga stručnjaci savjetuju mokrenje u roku od jednog sata nakon seksualnog odnosa.

2. Ne perite vaginu sapunom

Neke žene odmah nakon seksa osjećaju potrebu oprati vaginu sapunom, gelom za tuširanje ili intimnim gelom, no to nije potrebno. Ne samo da tako možete dobiti alergijsku reakciju već može doći i do vaginalne iritacije. Vagina je organ koji se čisti sam i trebalo bi ju se tretirati vrlo nježno. Ispiranje vodom nakon odnosa sasvim je dovoljno.

3. Ne spavajte u seksi donjem rublju

 

Pamučno donje rublje uvijek je najbolji izbor, sve ostalo je problematično. Nakon seksa, koža je topla i vlažna. Sintetičko donje rublje zadržava vlagu, a time se povećava rizik od gljivične infekcije.

4. Ne uskačite u toplu kadu

Bio bi to savršen način opuštanja nakon dobrog seksa, zar ne? Ipak, izloženost vodi smanjuje djelotvornost antimikrobne barijere vaše kože što znači da na taj način povećavate šanse za razne infekcije.

5. Ne koristite vlažne maramice

Ukoliko ste osjetljive na kemikalije poput alkohola, glicerina i nekih ulja, vlažne biste maramice trebale izbjegavati u širokom luku nakon seksa jer možete dobiti crvenilo, svrab i gadan osip.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 16:04 17.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr