Samo polako :)

Nemiran trbuh odraz je stresa, a možeš ga se riješiti uz pomoć ovih savjeta

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 20.11.2017 / Rubrika:
Foto: Andréa Portilla/flickr
0

Ako imaš probleme s trbuhom, ovo će ti sigurno pomoći

Osjećaš li nervozu u trbuhu prije nekih važnih stvari, radi se psihosomatskim simptomima. Ovi simptomi, kao što i samo ime kaže, povezuju naše psihičko stanje s načinom na koji se nosimo sa situacijama. Radi se o povezanosti tijela i mozga, a najčešći simptomi su nesanica, bol u prsnom košu, bol u trbuhu i općenito nervozan trbuh. Postoji više načina kako ih možeš smanjiti, a zahtijevaju određene promjene u životnim navikama.

Odmori se

Nemoj zaboraviti kako je san jako važan. Sve kreće od toga da si uvijek odmorna i naspavana. Možda zvuči čudno, ali tako je. Ako ne spavaš dovoljno, to onda utječe na tvoje raspoloženje, kao i na nervozu, a to onda rezultira problemima i bolovima u trbuhu. Zato, naspavaj se, kreni ranije u krevet i ujutro budi spremn(ij)a za nove pobjede.

Provjeri prehranu

Jedeš li zdravu hranu? Osiguraj tijelu prave namirnice i zaboravi na sve one slatkiše koje toliko voliš jesti. Jedi puno povrća i općenito hrane bogate vlaknima, ali i orašaste plodove.

Kreći se

Zaboravi na sjedenje satima na poslu. Prošeći što češće, a počni se baviti nekom aktivnošću. Ovo će imati pozitivan utjecaj na tvoje tijelo, zdravlje, ali i duh. Poboljšat će ti se i probava, a ubrzat će se i metabolizam.

Ne zaboravi i na ono što te opušta

Bilo da je to joga ili pak opuštanje u kadi. Budi sama sa svojim mislima i pokušaj riješiti sve nastale probleme.

Zaboravi na stres

Što više stresa imaš u životu, to će i tvoji problemi biti veći. Pokušaj se riješiti stresa na bilo koji način. Za početak, okruži se pravim ljudima od kojih imaš podršku i zaboravi na sve one nezdrave veze.

Tijelo ti svojim promjenama šalje jasne signale da nešto nije u redu, a na tebi je da ih prepoznaš na vrijeme i da djeluješ. Što prije, to bolje. Nemoj ignorirati ove znakove. Umjesto toga probaj s nekim od ovih savjeta, od kojih je najvažniji onaj da se dobro naspavaš, kao i onaj da pokušaš smanjiti razinu stresa.

Izvor: Your Tango

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 20.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr