Lijenost na naplatu

Je li spavanje s mokrom kosom zaista loše? Evo što kaže slavni stručnjak za kosu

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 20:24 17.10.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Ako koji put prespavate s mokrom kosom, neće se ništa dogoditi, ali…

Mame su nam uvijek govorile da ne smijemo ići van mokre kose jer se ozbiljno možemo prehladiti, a istu stvar govore i za lijeganje u krevet bez da smo potpuno osušili kosu.

Spavanjem u ručniku s mokrim vlasima možemo uštedjeti vrijeme na sušenje i odspavati duže tih 10 minuta, ali oštećujemo li time kosu?

Celebrity stilist za kosu Nick Stenson kaže da je mokra kosa osjetljivija nego suha te zbog toga nikako ne bismo trebali naviknuti na ovu praksu.  “Svaki put kada se okrećete u krevetu, natežete i oštećujete vlasi”, upozorava Stenson.

Birajte svilene jastučnice

Ako vam se ne da potpuno osušiti kosu prije spavanja, umotajte je u ručnik i tako je držite što duže prije nego legnete. “Jedna noć s mokrom kosom na jastuku neće je oštetiti, ali samo ako je i inače u dobrom stanju. Isto se ne preporučuje za kosu koja se stalno farba i stilizira”, kaže stilist.

Također je dobro spavati na svilenim ili satenskim jastučnicama jer one ne petljaju ni ne navlače kosu, za razliku od pamučnih. Možda mislite da su preskupe, ali ima i jeftinijih, samo treba potražiti.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 20:24 17.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr