Razlog za brigu?

Je li s njima sve u redu? Evo zašto vaše grudi nisu jednake veličine i što napraviti po tom pitanju

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 20:00 10.01.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Grudi su baš kao pahulje snijega – nijedan par nije identičan

Ako vas je ikada mučio pogled u ogledalo jer ste primijetili da je jedna vaša dojka veća i podignutija od druge, nemate razloga za brigu ili negodovanje. Svaka žena ima neki oblik asimetrije grudi, a to je potvrdio i čovjek koji ih takoreći gleda svaki dan, plastični kirurg dr. Daniel Maman, piše Buzzfeed.

Kao što to nije slučaj s ušima, očima, rukama i svega što se na našem tijelu nalazi u paru, tako ni grudi nisu simetrične. Čak ni obje strane lica nisu i ne mogu biti potpuno identične.

Razlika u obliku i veličini može varirati od neprimjetne sve do cijele jedne veličine košarica


“Razlika između lijeve i desne strane tijela stvar je normalnog razvoja fetusa, a isto važi i za grudi”, objasnio je Maman.

Jedna dojka je veća ili manja od druge upravo zbog različitog volumena tkiva koje čini grudi, ali to također može ovisiti o elastičnosti kože ili ako je beba dojena više na jednoj strani.

Ne postoje nikakve vježbe koje ih mogu ujednačiti

Vježbe s naglaskom na grudni koš mogu samo podignuti i učvrstiti grudi, ali ih ne mogu učiniti simetričnima. Prsni mišići leže ispod grudi, a njihovih jačanjem neće se dogoditi ništa osim spomenutoga.

Čak ni bradavice ne moraju biti identične

Ako ste vlasnica različitih bradavica, neka vas ni to ne zabrinjava. Jedna je možda veća ili tamnija od druge ili je ova uvučenija od prve – sve je to posve normalno i prirodno.

No, ako je razlika između dvije dojke toliko očita i zbog toga se ne osjećate dobro, stvar se može srediti kirurškim putem, napominje Maman. Manja dojka se može ‘dograditi’, a veća smanjiti, kao što se obje mogu ili povećati ili smanjiti.

Zaključak svega je – kakve god da su, vaše su i trebate se njima ponositi ;)

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 20:00 10.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr