KAKVE SU VAŠE?

Jarkocrvene ili blijedoružičaste: Jedan pogled na usnice otkriva kakvo vam je zdravlje

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:15 19.12.2016 / Rubrika:
0

Prema kineskoj narodnoj medicini, jedan pogled na usnice otkriva što se događa u našem organizmu, točnije u kakvom stanju nam je zdravlje

Usne bi, kažu, trebale biti od svijetlo do tamnoružičaste boje, sve ostalo su već ozbiljniji pokazatelji nekakvih negativnih događanja u organizmu.

Usnice blijedoružičaste boje

Ako su vam usne gotovo jednake boji kože, znači da ste slabokrvni te da vam nedostaje željeza u organizmu zbog čega biste trebali konzumirati ribizle, kupine i slične namirnice koje u sebi sadrže željezo.

Usnice jarkocrvene boje

Ako su vam usta crvena i bez ruža, znači da vam jetra radi prekomjerno. Iako ne osjećate bolove, možda biste trebali smanjiti unos alkohola, nezdravih namirnica i otići liječniku.

Usnice ljubičasto-zelene boje

Ovo nam se svima zna dogoditi tijekom zime dok smo vani, ali ako su vam usnice ovakve i na sobnoj temperaturi moguće je da imate problema sa srcem i plućima. Stoga idite liječniku bez oklijevanja. Bolje da vam on kaže da nije ništa, nego da vam se nešto dogodi.

Usnice tamne ljubičaste boje

Ovakva boja usnica sugerira da nešto nije u redu s vašim probavnim sustavom, stoga smanjite unos brze hrane i jedite nešto lako probavljivo kako bi se vaš želudac oporavio.

Usnice ljubičastih rubova

Ovakve usnice sugeriraju kako vam cirkulacija u tijelu ne radi ispravno pa vam je malo hladno, malo vruće. Kinezi kažu još i kako vam ‘jin i jang nisu u ravnoteži’. Da se vratite u normalu, odmorite se, naspavajte se, jedite zdraviju i raznovrsniju hranu, ali izbjegavajte tešku hranu.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:15 19.12.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr