ZA UGODNIJI ŽIVOT

Feng shui: Ove biste predmete trebali odmah izbaciti iz svog doma jer loše utječu na vašu energiju

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 09:54 03.11.2016 / Rubrika:
Foto: ftwl_eva/Instagram
0

Položaj ogledala i boja vrata nisu samo stvar estetike

Ako u kući imate neki od ovih predmeta, provjerite jesu li postavljeni na pravilan način i trebate li ih se istog trena riješiti ili im samo promijeniti položaj.

Feng shui pretpostavlja kako pravilan odabir, položaj i količina predmeta u vašem domu ili uredu može uvelike utjecati na vaše raspoloženje i energiju, a evo nekoliko loših dizajnerskih rješenja za vaš dom koja biste trebale izbjegavati.

Vrata crne boje

Kinezi kažu kako, prema feng shuiju, idealnu boju vaših vrata određuje njihov položaj. A crna bi vrata mogla u vaš dom unijeti lošu sreću ako nisu okrenuta prema sjeveru.

Ogledalo nasuprot kreveta

Smatra se da ogledalo koje je okrenuto prema krevetu može biti kobno za romantičnu vezu, na način da u inače zdrav odnos unosi lošu energiju i loše vanjske utjecaje.

Bodljikave biljke

Oduvijek se smatra kako oštri i bodljikavi predmeti u vaš dom mogu unijeti lošu sreću, a ako želite svoj prostor ispuniti samo pozitivnom energijom, izbjegavajte bodljikave biljke poput, primjerice, kaktusa.

Kalendar na pogrešnom mjestu

Ako kalendar postavite na ulazna vrata ili u njihovu blizinu, ono može negativno utjecati na dugovječnost zbog toga što kalendar kao takav neprestano podsjeća na prolaznost života.

Slike nesreća, rata, tuge, brodoloma…

Slika brodoloma poznata je kao simbol nesreće, koji može negativno utjecati na vašu energiju i ponašanje. A sličan učinak imaju slike i fotografije bilo kakvog tužnog i tragičnog događaja, poput rata, suza, nasilja…

Previše zemljanih tonova

Ako u središtu svog doma imate previše predmeta zemljanih tonova (primjerice, veliki sag u smeđoj boji, smeđi stol, smeđi namještaj, aranžmane ili ukrase) oni vas mogu podsjećati na neke prošle događaje i u vaš dom će na taj način neprestano vraćati nešto što je bilo i što je završeno.

Previše staklenih površina

Checkout this ultra modern totally glass home. Would you live in it ⁉️

A post shared by Glamorous Estates (@glamorous_estates) on

Veliki prozori, ogledala i ostale staklene površine naš dom čine prozračnijim, ali ni s njima ne treba pretjerivati, jer staklo može izazvati umor te, kao što svi znamo, može biti dosta opasno ako se razbije.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 09:54 03.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr