Ispovijest

‘Zaboravljate neke stvari i događaje? Nije vam se pogoršalo, samo patite od amnezije. Mamoamnezije’

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 27.08.2017 / Rubrika:
Foto: SIphotography/Think Stock
0

Mamama je teško, a nekada i zaboravljaju stvari. Pamte samo lijepe stvari, a zaboravljaju one ružne. Ova je mama otkrila zašto je to tako i što je mamoamnezija te kako ju pobijediti

“Ponovno se događa. Napravile ste planove s obitelji za izlet na kojem ćete se svi zbližiti. Toliko uspomena za napraviti, toliko fotografija za objavljivanje na društvenim mrežama. Volite te izlete i prekrasno vam je družiti se s vašom obitelji, posebno na putu. Zasada sve ide po planu, ili samo tako mislite.

Zaboravljate loše stvari

Uvijek isto. Jednom kada aktivnost ili izlet počne, pojave se ti podsjetnici na prethodni izlet. Sjećate se kako ste jeli prefini burrito u nekom restoranu pored plaže. Zaboravile ste na dugačku vožnju po cesti s rupama, koja nije imala ni jedno stajalište s toaletom. A baš vam se probava uznemirila od svog tog graha u burritu.

Sjećate se svih slatkih slika koje su nacrtala vaša djeca, dok nisu smjela gledati televiziju. Zaboravile ste da su ih nacrtala u samo 20 minuta i da su bili posvuda. I djeca i slike. Namještaj je sada pričvršćen za zid, a za škare su potrebne posebne mjere kako bi ih se uzelo.

Sjećate se odlične hrane i zabavnih kostima na Renesansnom festivalu u vašem mjestu. Zaboravile ste na to kako je vaše malo dijete imalo napadaj bijesa nakon previše šećera i šetnje i kako nije bilo nimalo zabavno.

Normalno je

Kako biste mogle ovo sve zaboraviti? Kako se ne sjećate loših stvari na ovim avanturama? Zašto mislite kako su izleti i razne igre s djecom dobra ideja, kada se uvijek završe poprilično loše? Bez brige, nije vam se pogoršalo. Samo patite od klasične Mamoamnezije.

Do mamoamnezija dolazi kada je vaš mozak prepun informacija. Pamtite razne liste za kupovine i rasporede događanja kao i obveze, imena učitelja, roditelja i prijatelja vaše djece i sve druge stvari koje kao mama morate znati.

Sjećate se da ste djecu odveli da vidi Djeda Mraza za Božić u shopping centar, ali se ne sjećate kako vaše najmlađe dijete nije moglo zaspati sve do Uskrsa jer se svaku noć bojala da će joj doći čudan bradati čovjek u sobu. Sjećate se kako ste išli na karneval, ali ste zaboravile koliko je on bio skup, a u zabavnom je parku bilo samo nekoliko vrtuljaka, čije su sjedalice bile toliko užarene od sunca da su se vašoj djeci opekle noge i plakala su sve do doma

Mozak tako radi

Iz nekog razloga naš mozak briše dio sjećanja jer ga smatra nevažnim. Sa svim informacijama koje moramo zapamtiti i sa svim planiranjima na svakodnevnoj bazi logično je da će neke od tih informacija s vremenom ispariti.

Idući puta kada razmišljate zašto mislite kako bi odlazak u muzej s cijelom obitelji bio čudan nakon što vam se sin s užetom popeo na jednu od umjetnina. Zapamtite, svi zaboravljamo.

Zaboravljamo, jer da pamtimo nikada ne bismo ponovno izašli iz kuće.”

Izvor: Scary Mommy

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 27.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr